Drie tot vier weken sneller opleveren met slimme app

6 januari 2020

Bij Allinq wordt iedere medewerker gestimuleerd om regelmatig wat anders te proberen. En niet voor niets. De proactieve houding van onze medewerkers leverde VodafoneZiggo-eindklanten inmiddels een drie tot vier weken snellere oplevering op! Digitaal verbeteren loont.

Naast een versnelling, verlaagt automatisering de foutkans én neemt het de minder leuke administratieve werkzaamheden weg. Daar wordt iedereen blij van!"

Wais Pirzad, business analyst Allinq

Van vier weken naar twee dagen

Business analyst Wais Pirzad maakt processen meetbaar om ze gericht te kunnen verbeteren. Hij vertelt: “Hier ging het niet om ons eigen proces, maar om dat van VodafoneZiggo. Na afronding van het montagewerk op locatie, vulde hun glasvezelmonteur een papieren formulier in. Zodra hij tijd had, moest hij inloggen om alle formulieren samen met een foto te uploaden. Vervolgens kwam de melding bij een Allinq-medewerker binnen die de oplevering moest controleren. Als de gegevens correct en volledig waren, konden ze naar VodafoneZiggo voor de finale oplevering. Een proces van soms wel vier weken.”

Wais en zijn collega’s hebben alles in huis om zelf processen te automatiseren. Samen met VodafoneZiggo ontwikkelde het team de Quick Install app. Wais: “Op locatie vult de glasvezelmonteur direct de locaties, tijden, en uitgevoerde werkzaamheden in. Zodra alle taken uit het opgegeven pakket afgerond zijn, wordt de melding compleet met foto voor de technisch administratieve oplevering naar de Allinq-projectleider gestuurd. Ondertussen wordt VodafoneZiggo al geïnformeerd over de op handen zijnde oplevering, zodat deze binnen twee werkdagen voor elkaar is.”