Allinq is klaar voor de digitale transitie

15 december 2019

Allinq ontzorgt klanten gedurende de hele levenscyclus van hun netwerk. Onze betrouwbaarheid daarbij is cruciaal. En we willen elkaars kennis optimaal benutten. Dan is een uitstekende stroomlijning van bedrijfsprocessen een absolute must. Met de software van IFS kunnen we snel reageren op veranderingen in de markt.

Jaren van testen, opleiden, bouwen, finetunen en implementeren, resulteerde inmiddels in een Allinq-brede integratie van IFS. Nu de software een vast onderdeel van onze dagelijkse business is, werken we samen met IFS aan applicaties waarmee we nog meer voor onze klanten kunnen betekenen. IFS helpt ons om daarbij het totaaloverzicht te houden en de kennis, activiteiten en processen van onze teams met elkaar te verbinden. Zo weten we van elkaar wat we doen en kunnen we elkaar helpen om dat nóg beter te doen.

Effectief in de praktijk

Ieder Allinq team, van inkoop tot logistiek en van finance tot uitvoering, beschikt inmiddels over hun eigen IFS-modules. Zo werken onze field engineers bijvoorbeeld met een praktische app waarop de gespecificeerde werkzaamheden binnenkomen. Ook relevante informatie, zoals eerdere opdrachten, objectdetails en klantdetails worden met de field engineer gedeeld.

Digitale transitie

Na het accepteren van opdrachten, worden de uit te voeren werkzaamheden getoond en stap voor stap uitgevoerd. Bij afronding van elke taak, wordt dit vastgelegd en doorgezet naar de teamleider. Zo biedt IFS inmiddels vele gespecialiseerde modules die bijdragen aan een betrouwbare samenwerking met elkaar én de klant.

Nu de software een geïntegreerd onderdeel van onze processen is, werken we samen met de ontwikkelaars van IFS aan de verdere kansen die het systeem ons en onze klanten kan bieden. In die zoektocht vonden de pioniers van  Allinq labs en het IFS lab elkaar. Met een gedeelde interesse in Augmented Reality, werd een applicatie voor de Microsoft HoloLens ontwikkeld.

Door de futuristisch ogende bril, ziet een Allinq-engineer tijdens zijn werk in het veld belangrijke informatie, zoals de kabelverdeling in een straatkast, voor zijn ogen opdoemen.

Zeker op kritische punten in de infrastructuur van onze klanten, kan dergelijke informatie de risico’s behoorlijk verkleinen. De pilotversie wordt momenteel uitgebreid getest en steeds verder doorontwikkeld. Allinq en IFS zijn ervan overtuigd dat Augmented Reality het werken van de toekomst wordt.

Bekijk de film