Allinq Labs

Allinq Labs is dé plaats waarin nieuwe innovaties voor de telecominfrastructuur worden ontwikkeld.

Hier vertaalt een multidisciplinair team toekomstige trends naar de toepassingen van nu. Via experimenten en prototypes bepalen we de toegevoegde waarde voor onze dienstverlening. We werken daarbij veelvuldig samen met studenten, partners en klanten.

We doen bijvoorbeeld experimenten met boven- en ondergrondse netwerken, structuren, toepassingen, technieken of technologieën. Naast fysieke testfaciliteiten maken we ook gebruik van Virtual en Augmented Reality. Meer weten? Neem gerust contact op!

Contact?

Rutger van der Graaff

Manager Innovatie & Ontwikkeling

06-511 519 44 r.van.der.graaff@allinq.nl

Waar vind je Allinq Labs

Bouw & Infra Park Harderwijk
Gebouw 10
Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk

Nieuw: digital twin

We zijn trots op ons nieuwste project: de basis van een digital twin. Onze stip op de horizon is een digital twin van alle datacenters, straatkasten, zendmasten en andere assets. Daarin kunnen we dan precies zien wat de status van componenten is en wat de omstandigheden zijn.

Nu zien we bijvoorbeeld dat de temperatuur in een datacenter oploopt, maar we weten niet hoe dat komt. We willen dat engineers straks in de digital twin gewoon op het beeldscherm kunnen zien dat er een deur open staat en dat er dus niets met de koeling zelf aan de hand is. We kunnen dan nog efficiënter werken.

Agile innoveren: Allinq Innovatie Ecosysteem

De telecommarkt is voortdurend in beweging. Dat houdt in dat de inzet van medewerkers moeilijk te voorspellen is. Daarom onderzoeken we hoe we hier flexibel op in kunnen spelen. We kijken daarbij breed: van inspecties met drones en slimmer graven tot digital twins en AR-brillen voor monteurs.

Lees meer

Studenten houden ons scherp

Bij Allinq Labs werken diverse vakspecialisten. Zij worden continu aangevuld met studenten van hogescholen en universiteiten. Die wisselwerking inspireert, zegt Rutger van der Graaff, Manager Innovatie & Ontwikkeling bij Allinq. “Studenten zijn nog niet bedrijfsblind. Dingen die voor ons logisch zijn, zijn dat voor studenten helemaal niet.”

Bekijk de stagemogelijkheden

Proof of Concept AR-bril

Daarnaast werken we bij Allinq graag samen met partners. Eén van die partners is IFS, met wie we een concept hebben ontwikkeld voor de toepassing van een AR-bril.

Met dit concept kunnen we monteurs ondersteunen bij de taken die ze moeten doen. Daardoor kunnen we medewerkers in de toekomst flexibeler inzetten. We zitten nu nog echt in de beginfase van deze ontwikkeling, maar de monteurs die betrokken zijn, kunnen niet wáchten om er mee aan de slag te gaan.

Bekijk de film