Allinq Infrastructuur
Management

Met vele decennia ervaring kunnen we netwerken voor u specificeren, ontwerpen, bouwen, beheren, onderhouden én ontmantelen. Zo halen wij het maximale uit telecomnetwerken.

Specify: We maken een eenduidig programma van eisen

Deze expertise legt de basis voor de kwaliteit van het telecomnetwerk.

Onze diepgaande kennis van operationele infrastructuren leidt tot het opstellen van een programma van eisen. Natuurlijk in nauwe afstemming met de netwerkeigenaar. We denken mee over de kansen van de nieuwste technieken. En wijzen op eventuele risico’s waar we in het traject vooraf rekening mee kunnen houden. Resultaat is een doordacht eisenpakket op detailniveau. En grip op projecten.

Lees de case

Design: We leveren een heldere blauwdruk

Onze ervaren engineers kunnen het complete design op zich nemen. We werken ook graag met partners samen om onderdelen vorm te geven. Ons ontwerptraject is opgebouwd uit vijf stappen waarmee we innovatie stimuleren: Ideevorming – Ontwerp – Prototyping – Pilots – Definitief ontwerp

Zo kijken we áltijd of we onderdelen slimmer, efficiënter of effectiever kunnen ontwerpen. Resultaat is een blauwdruk waarin alle specificaties, normen en activiteiten helder vastgelegd zijn.

Lees de case

Construct: We houden een strakke regie op de bouw

Tijdens de bouw van het netwerk houden we van een strakke regie op het project.

De bouwwerkzaamheden worden stipt gepland, met zorg uitgevoerd, nauwkeurig gecoördineerd, getoetst en gedocumenteerd. Door continu open te staan voor verbetering, werken we met de slimste technieken die resulteren in een hoge productiviteit, lage foutkans en hoge betrouwbaarheid. Met vele decennia ervaring als aannemer van infrastructuren, zijn we bijzonder trots op wat we doen. Dat wordt zichtbaar in de kwaliteit die we leveren.

Lees de case

Operate: We monitoren 24/7

Met onze diepgaande kennis van telecominfrastructuur, kunnen wij netwerken als geen ander beheren.

In ons hypermoderne Network Operating Center (NOC) worden infrastructuren van onze opdrachtgevers 24/7 bewaakt. We monitoren de performance en managen eventuele calamiteiten op een professionele manier. Dat kan door direct in te grijpen of ons crisisteam in te schakelen. Wij blijven actief meedenken over mogelijke verbeteringen of onderhoudswerkzaamheden.

Lees meer

Maintain: We onderhouden en sturen op verbeterkansen

Professioneel onderhoud van netwerken verlengt de levensduur, verkleint de foutkans en creëert de mogelijkheid om de capaciteit te vergroten.

We werken dagelijks aan telecominfrastructuren, volgen de telecommarkt op de voet en pionieren fulltime met innovaties. We realiseren regelmatig gevraagd en ongevraagd interessante nieuwe oplossingen die voor directe verbeteringen van netwerken kunnen zorgen.

Lees de case

Decommision: We bouwen circulair en slim

Circulair bouwen is slim bouwen. Zodra netwerken overtollig zijn, bijvoorbeeld door een samenvoeging van providers, helpen wij om de infrastructuur professioneel te verwijderen.

We ontkoppelen en demonteren de bekabeling, verwijderen de kasten met apparatuur, herstellen de vloer, laten apparatuur met vertrouwelijke informatie gecertificeerd whipen of shredderen en zorgen voor een verantwoorde afvoer van materialen. Als we kansen zien voor het oude netwerk, dan nemen we graag het initiatief voor hergebruik. Bovendien combineren we het ontmantelen van een oud netwerk regelmatig met de aanleg van een nieuw netwerk, zodat overlast voor omwonenden én investeringen beperkt blijft.

Lees de case