Met de schop in de grond

Begin jaren ‘60 had de toenmalige PTT veel werk te verzetten: steeds meer Nederlanders wilden een telefoonlijn en ook de volledige Noordoostpolder moest een ondergrondse infrastructuur voor telecom en energie krijgen. Het bedrijf ging daarom op zoek naar kundige aannemers om bij te springen. Die vonden zij bij Aannemingsbedrijf A. Schuuring; het huidige Allinq. Met een typisch Harderwijkse aanpakkersmentaliteit, een schop in de grond en een enkele graafmachine, werd met plezier en succes de eerste klus geklaard. Zo was de oprichting op 1 april 1962 een feit.

It’s all in the name

Het bedrijf werd steeds verder uitgebouwd. Er werden oude telefoonlijnen uit palen opgeruimd en vervangen door nieuwe ondergrondse netwerken. TV-kabels werden aangelegd, er kwamen 24-uurs storingsdiensten, onderhoudscontracten, een opleidingscentrum, er volgden datanetwerken én nieuwe klanten. Ook mobiele telefonie begon langzaam terrein te winnen en de rol van uitvoerend aannemer groeide steeds verder naar meedenkende partner. In 2015 werd strategisch gekozen voor de nieuwe naam Allinq Group, om het bedrijf ook een internationale positie te kunnen geven; een samenvoeging van “samen ondernemen” (all), “verbindingen leggen” (linq) en “kwaliteit leveren” (q). Het oude, vertrouwde familiegevoel en daarmee de collegiale sfeer is behouden, wat best bijzonder is voor de inmiddels grote organisatie die zij is.

Van aannemer naar specialist, van Nederland naar internationaal

Vandaag; op 60-jarige leeftijd – telt het bedrijf zo’n 2.000 medewerkers in de gehele keten, waarmee het één van de grootste werkgevers van Harderwijk is. Ook de dienstverlening is meegegroeid. Allinq specificeert, ontwerpt, bouwt, beheert, onderhoudt en ontmantelt netwerken voor vele relaties; netwerkeigenaren binnen en buiten de telecomsector. Dat doet zij inmiddels zelfs buiten de grenzen van Nederland. Zo zijn er twee vestigingen in Duitsland, waar – door het grote buitengebied – veel werk verzet wordt. In Tsjechië werkt een team van jonge engineers voor internationale klanten en in Denemarken komen sinds kort de eerste projecten van de grond.

Een flink contrast: van de startfase in de begin jaren ’60 naar de huidige Allinq Group waarbij nieuwe technieken voorop staan.

Innovatief, toekomstgericht!

Omdat techniek aan verandering onderhevig is, zit Allinq daar bovenop. Op het Bouw & Infrapark is Allinq Labs gevestigd. Een proeftuin waar de pioniers van Allinq samen met studenten, partners en klanten experimenteren met nieuwe technieken als Virtual en Augmented Reality en andere manieren om slimmer, beter en duurzamer te werken. Toekomstgericht ziet Allinq ook steeds meer mogelijkheden om (big) data in te zetten voor het beheer van netwerken. Zo blijft zij vooruitkijken. Naar ontwikkelingen in de markt en bij de klant zelf zodat ze mee kan ontwikkelen aan de toekomst.

Ondanks haar groei heeft het bedrijf niet de ambitie om zo groot mogelijk te worden. Wim Beukers; sinds 2010 CEO van het bedrijf: “We gaan niet voor de massa. We willen er écht zijn voor onze opdrachtgevers. Luisteren naar je klant; dat is iets wat mij vanaf het begin af aan meegegeven is. We gaan steeds nét dat stapje verder voor ze. We wachten niet braaf tot ze ons wat vragen, maar denken steeds mee hoe ze het maximale uit hun netwerk kunnen halen. Die klantgerichtheid heeft ons gebracht waar we nu zijn. En dat blijft onze focus. De klant waardeert het en het maakt ons werk nóg leuker!”