Extra zekerheid, kwaliteit en snelheid met GPS

16 januari 2020

Feiten. Voorafgaand aan elk project willen we precies weten wat we op locatie aan gaan treffen, zodat we onze klanten scherpe offertes en planningen kunnen presenteren. En ook bij de oplevering willen we onze klant en het Kadaster exact laten zien wat we hebben gedaan. Zulke feiten brengen zekerheid, snelheid en kwaliteit. Daarom werken onze vakmensen vanaf heden met GPS-meetstokken.

Voorbereiding, oplevering en naregistratie naar hoger niveau

Bij Allinq onderzoeken we alles wat we voor onze klanten bedenken en ontwerpen nauwkeurig vooraf. Een ervaren sitesurveyer beoordeelt of alle posities mogelijk zijn en legt obstakels en bodembedekkingen netjes vast. Zo zijn tracés al in de ontwerpfase goed doordacht en worden projecten financieel voorspelbaar. Met GPS-meetstokken en software vol waardevolle (Klic)data kunnen we onze voorbereiding naar een nog hoger niveau tillen. De feiten die tijdens de sitesurvey via GPS worden vastgelegd, worden ingelezen door de werkvoorbereider en verwerkt in de tekening voor de vergunningsaanvraag. Precies én snel.

Ook bij het opleveren van de werkzaamheden bewijst GPS inmiddels haar meerwaarde. De GPS meetstok meet sneller, maar vooral aanzienlijk nauwkeuriger dan handmatig mogelijk was. Hierdoor weten we nu op de centimeter nauwkeurig hoe we onze infra aanlegden. Dergelijke registratie is niet alleen onmisbaar voor een professionele verantwoording aan onze klanten, ook zijn ze belangrijk voor accurate Klic-meldingen. Bovendien biedt dit meerwaarde bij eventuele revisie in de toekomst. Met de GPS meetstok kunnen we jaren later nog precies de plek traceren waar we de infra destijds aanlegden.

Allemaal aan het GPS!

We zijn zeer tevreden met de nieuwe tool die we Allinq-breed gaan inzetten. Met een meetwiel waren we ooit afhankelijk van gebouwen als referentiepunt en bij de verwerking op kantoor van de leesbaarheid van onze kladjes op papier. Met de GPS meetstok is de foutkans vrijwel nihil. Hij detecteert de exacte x-y-z-coördinaten van het meetpunt en stuurt ze door naar de tablet. De software verwerkt de meetgegevens en zet ze direct door naar de werkvoorbereider. Bovendien kan Klic-data of meetdata uit andere systemen worden ingeladen om ter plaatse de exacte GPS-locatie terug te kunnen vinden om gericht op aan de slag te gaan.

Overal liggen buizen, kabels en leidingen. Het is daarom belangrijk om samen onze verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor een uniforme werkwijze met GPS.

We zijn ervan overtuigd dat de GPS meettechnologie die we inmiddels Allinq-breed hebben uitgerold de markt nog véél meer te bieden heeft. In Allinq Labs pionieren we daarom met nieuwe toepassingen om straks nóg meer te profiteren van GPS.