Allinq Senior Partner HBO-ICT Hogeschool Windesheim

3 februari 2020

Hogeschool Windesheim uit Zwolle heeft Allinq uitgeroepen tot Senior Partner ICT. Een waardering die wij krijgen omdat Allinq een structurele bijdrage levert aan het verrijken en verbeteren van het onderwijs van Windesheim.

Wij zijn er ongelooflijk trots op dat we onszelf Senior Partner mogen noemen. We begeleiden studenten graag en hebben uitdagende opdrachten voor hen; het samenwerken met studenten houdt ons scherp en dit blijven we natuurlijk graag doen!"

René Coppoolse, CIO Allinq

Connecting together

HBO-ICT van Hogeschool Windesheim is trots op de samenwerking met het werkveld. “We werken inmiddels samen met heel veel bedrijven uit de ICT-sector en daarbuiten.”

Er zijn echter een paar bedrijven met wie wij extra blij zijn omdat we structureel op hen kunnen rekenen als het gaat om het verbeteren van ons onderwijs. Allinq rekenen we daar zeker onder!"

Dr. ir. Teun Lucassen, relatiebeheerder HBO-ICT, Hogeschool Windesheim

Talentontwikkeling

Dat de arbeidsmarkt staat te springen om goede IT-ers is geen geheim. “Er is in de markt een enorme vraag. Ook bij ons, als innovatieve partner waar eigenaren van telecomnetwerken in binnen- en buitenland de regie op het volledige levenscyclusmanagement van hun telecominfrastructuur beleggen. Momenteel zijn studenten bezig met het maken van een portaal waarbij onze monteurs toegang krijgen tot handige informatie en makkelijk in contact kunnen komen met collega’s en teamcoaches. In de toekomst willen we het portaal ook open zetten voor externe vakspecialisten.

Wij besteden veel aandacht aan het begeleiden en coachen van studenten. Ook verdwijnen stage- en afstudeerrapportages bij ons niet in een la. Wij gebruiken de inzichten echt om continu te blijven innoveren."

René Coppoolse, CIO Allinq

Interessante opdrachten voor studenten

We hebben interessante opdrachten voor HBO-ICT-studenten, maar ook voor studenten van andere studies!

Zo vroegen we in de Bedrijfsprojectweek 2020 van Windesheim de frisse blik van studenten Engineering & Design over het onderwerp elektrisch graven.

We werden verrast door de aanbevelingen. Elektrisch graven is niet alleen in het kader van stikstofuitstoot en geluidsbeperking interessant, maar kan op de langere termijn ook economisch concurrerend zijn. Dit biedt perspectieven voor innovatie. We gaan hier dan ook zeker meer onderzoek naar doen!

Bekijk onze stagemogelijkheden