Ode aan de verbindingshelden

20 maart 2020

Dinsdag werd er geapplaudisseerd. Door heel Nederland klonk de waardering voor zorgmedewerkers. De helden die strijden tegen het coronavirus. Kippenvel. En terecht; want waar velen in de veiligheid van hun eigen woning afwachten tot het gevaar geweken is, staan zij er. Iedere dag. Maar er zijn meer helden. De vakmensen die ervoor zorgen dat het vitale hart van ons land blijft kloppen; dat Nederland met elkaar in verbinding blijft. Deze blog is een ode aan de #verbindingshelden. Aan de aanpakkers in het veld. De vakmensen die storingen oplossen. De specialisten die capaciteit vergroten; die aansluiten en upgraden. Aan de logistieke krachten, die er ook vandaag voor zorgen, dat er materialen zijn. Deze ode is voor onze Allinq’ers. Maar ook voor de medewerkers van andere telecominfrabedrijven. Want deze missie, is er één van ons allemaal.

 

Cruciaal en vitaal

Het RIVM plaatste internet en telecom op de lijst met vitale processen; onmisbaar om ons land tijdens de corona-crisis draaiende te houden. Dat maakt het werk van onze helden cruciaal. Want terwijl de wereld langzaam stilvalt, raast de digitale snelweg door als nooit tevoren. Thuiswerken, digitaal onderwijs, virtuele communicatie, streamingsdiensten… Bandbreedte is van levensbelang. Want internet gaat niet alleen om leuke dingen als de gratis films die Ziggo en KPN nu introduceren, maar ook om het verstrekken van cruciale informatie, om het bereiken van hulpdiensten; om overleven. De core; het hart van dit cruciale netwerk ligt in de handen van onze vakmensen. Een verantwoordelijkheid van formaat.

 

Digitale zorg van Nederland

Vanachter onze computers; thuis of op de zaak, blijven we onze klanten helpen. Maar het échte werk; de échte helden; die zijn buiten. In het veld. De civiele medewerkers en hun ketenpartners. De vakmensen die storingen oplossen. De leveringsmonteurs die werken aan meer bandbreedte. Stuk voor stuk gesteund door de mannen van logistiek, die hen vanuit bijna leegstaande panden van materiaal blijven voorzien. Samen zorgen zij voor het stabiele netwerk dat Nederland bij elkaar houdt. Zij zijn de digitale zorgverlening van Nederland.

 

Gebruik je gezond verstand

Collega’s; mannen en vrouwen in het veld. Dit zijn spannende tijden. Voor ons allemaal. Maar voor jullie in het bijzonder. Dat begrijp ik. En dat hoor ik van de mensen die ik spreek. We volgen de aanwijzingen van het RIVM op de voet. En blijven ook jou continu op de hoogte houden. Met man en macht zoeken we bovendien naar meer handzeep, handgel, Torkrollen, jerrycans en kranen. Naar middelen om jullie te beschermen. Een deel is inmiddels verdeeld en een nog groter deel is onderweg. Maar het blijft behelpen. En dat spijt me. Dat had ik heel graag anders gezien. Deze situatie vraagt veel van onze creativiteit. Van onze inventiviteit. En van onze wil om elkaar te helpen. Dus gebruik je gezond verstand. En blijf kritisch. Op jezelf. Op je collega’s. En op de mensen om je heen. Vertrouw je het niet of heb je vragen, neem dan contact op met je CBL-manager. En bespreek het. Want dit is iets dat we samen moeten doen.

 

#Verbindingshelden

Onze mensen en die van collega-telecominfrabedrijven bewaken momenteel het netwerk dat Nederland verbindt. Daarvoor wil ik hen bedanken. Als Algemeen Directeur van de Allinq Group, maar vooral als mens. Als inwoner van dit land. Want ook dát is wat deze crisis doet. Het drukt onze neus op de feiten. Op waar het écht om gaat. Om de handen die het doen. Om de mensen in de praktijk. Om de vakmensen die de komende twee dagen uitrusten van een intense werkweek. En om de collega’s die dit weekend blijven waken over het vitale hart van ons land. Monteurs, (field)engineers, civiele medewerkers en anderen die buiten werken aan ons netwerk… dank jullie wel. Jullie zijn belangrijk. Voor ons bedrijf. En voor ons land.

 

Laat het ze weten!

Allinq’ers, maar ook anderen die deze vakmensen een warm hart toedragen; ik nodig jullie van harte uit om mijn voorbeeld te volgen. Laat de verbindingshelden van Nederland weten dat ook jij aan ze denkt. Dat ook jij hen waardeert. Door ze te bellen, appen, mailen of ze via de hashtag #verbindingshelden op social media een hart onder de riem te steken.

Dank jullie wel. Samen staan we sterk.

Wim Beukers
Algemeen Directeur Allinq