Meer halen uit Big Data

“De afstudeerstage voor mijn opleiding Business Analytics & Management deed ik bij Allinq, als data-analist voor het glasvezelnetwerk in Duitsland. Er wordt heel veel data opgeslagen, maar er wordt nog weinig mee gedaan. Terwijl je er zoveel uit kunt halen, bijvoorbeeld om te kunnen voorspellen wanneer straatkasten gaan uitvallen of de kwaliteit van een netwerk gaat afnemen. Zo kun je bedrijfsprocessen optimaliseren, effectiever en efficiënter maken.

Als stagiaire ben ik meteen meegenomen in allerlei processen. Ik mocht meekijken met projecten, zeggen wat ik ervan vond en hoe ik dingen zie. Ik werd gehoord en kreeg direct verantwoordelijkheid. Echt heel gaaf vind ik dat. Ook merk ik dat ik veel van mensen binnen het bedrijf kan leren, er is gewoon een heel goede klik. Daarom ben ik zo blij dat ik er na mijn stage bij Allinq aan het werk kon als data-scientist.”

Ik werd echt gehoord bij Allinq. Mijn mening werd gehoord en gewaardeerd. Gaaf vind ik dat."

Jonna Tromm, data scientist Smart Asset Managent bij Allinq

Ontwerpen systemen van morgen

“In mijn hbo-opleiding Elektrotechniek bij Windesheim deed ik de minor embedded & wireless systems – omdat ik heel geïnteresseerd ben in embedded systemen. Die zijn namelijk overal; denk maar eens aan je telefoon. Zo ging ik aan de slag met digitale signaalbewerking, draadloze sensor netwerken, high frequency systems en met modelleren van real time software systems. Kortom: met het ontwerpen van de systemen van morgen.

Ik wilde dan ook graag bij Allinq stage lopen om ook in de praktijk met embedded systemen bezig te kunnen zijn. Zo werkte ik aan een beeldherkenningssysteem voor een patchrobot om glasvezelpatchingen te automatiseren. Erg interessant.”

Na mijn afstuderen kon ik in dienst komen als R&D-engineer en zo werk ik nu bij Allinq Labs aan verschillende projecten rondom datascience, IoT en automatisering."

Jalbert Landwaart, R&D-engineer Allinq Labs

Verbeteren op basis van inzichten

Als PDEng-kandidaat onderzocht Jitske manieren om Fiber to the Home sneller, beter, voordeliger of efficiënter aan te leggen. Haar aanpak: eerst inzicht in de huidige situatie, dán experimenteren met procesverbeteringen. Het onderzoek was onderdeel van haar post-master ontwerpersopleiding in de Civiele Techniek aan de faculteit Engineering Technology van de Universiteit van Twente.

“Ik werkte met het meest nuchtere Allinq-team: de aannemers van het onderdeel SCT. Daar werd ik heel blij van! Ik mocht vergaderingen met de directie leiden en stond met een stopwatch en zo’n fancy geel hesje langs de geul. Dat is niet om te klokken hoe hard iemand werkt, of om medewerkers met elkaar te vergelijken, maar om het normale proces in beeld te brengen. Dat inzicht in de huidige aanpak, pijnpunten en successen is de eerste stap naar verbetering.”

Het verrast me hoe open ze bij Allinq zijn! Het team is aardig, hulpvaardig en meedenkend."

Jitske Posthumus, projectleider Innovatie en Ontwikkeling

Erkent leerbedrijf

Allinq is tevens erkent leerbedrijf voor het MBO. Dat betekent dat we aan alle voorwaarden voldoen om jou als student een goede en veilige werkplek te bieden, waar je ervaring opdoet met onze werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep van jouw studiekeuze. Je wordt tijdens je stage op de werkvloer begeleidt door een praktijkbegeleider.

 

Interesse in een stageplaats bij Allinq?
Bekijk de mogelijkheden.