De werkdag van een engineer

“Wanneer ik op de zaak ben, neem ik een kop thee, controleer ik de statussen van mijn projecten en plan ik mijn dag. Zodra iedereen binnen is, begint de dagstart waar we de lopende projecten met alle fiber engineers doornemen en indien nodig de werkverdeling wat bijstellen. Daarna ga ik aan de slag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van vergunningen, het maken van werktekeningen en uitvoeringsmappen, het doen van Kadasteraanvragen of het benaderen van grondeigenaren voor toestemming om op hun grond te werken. Tussendoor overleg ik veel met collega’s, de klant en de partners en instanties waarmee we samenwerken. Echt heel divers.”

Ruimte om het verschil te maken

“Via een uitzendbureau ben ik op gesprek gegaan bij Allinq voor de functie van administratief medewerker. Ik werd aangenomen en kwam al snel in vaste dienst. Vanuit de administratie ondersteunde ik de fiber engineers. Het werk dat ik voorbij zag komen, vond ik super interessant en door mijn leergierigheid ontdekte ik bijvoorbeeld al snel hoe ik werktekeningen kon lezen. Ik heb mijn projectleider vervolgens laten weten dat ik graag wilde doorgroeien naar een engineersfunctie, waarop hij me direct de kans gaf om de benodigde opleidingen te doen.”

Mandy volgde trainingen, liep mee in verschillende processen, volgde opleidingen voor het werken met de benodigde systemen en werd door collega’s begeleid in haar nieuwe functie.

Mandy is enthousiast over de ruimte die Allinq geeft om niet alleen zichzelf, maar ook de processen te verbeteren. Mandy: “Dat is zelfs een belangrijk onderdeel van mijn werk. We worden gestimuleerd om continu na te denken over manieren om zaken beter, sneller, goedkoper en gemakkelijker te doen. En er wordt van ons verwacht dat we zelf oplossingen vinden voor de uitdagingen in ons werk. Daardoor heb je veel verantwoordelijkheid en kun je flink wat creativiteit kwijt in je werk. Ik bepaal per opdracht zelf hoe ik de taak zo goed, snel en goedkoop mogelijk kan uitvoeren, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Zo probeer ik eigenlijk elke dag wel wat nieuws. Het geeft een goed gevoel als een opdracht door jouw inzet nét wat beter verloopt.”

Ik ben aan alle kanten door Allinq geholpen om uiteindelijk te staan waar ik nu sta. En nog steeds probeer ik mezelf uit te dagen door weer nieuwe dingen te leren."

Mandy Beerschoten-van Kal, fiber engineer Allinq

Doorgroeien bij Allinq

Mandy is leergierig en zit vol energie om verder te groeien: “Als je ambitieus bent, biedt Allinq je veel mogelijkheden. Naast vakinhoudelijke opleidingen kun je kennis opdoen door e-learnings te volgen en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Zelf wil ik zeker nog stappen maken. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om nieuwe collega’s te begeleiden, maar ook projectmanagement is interessant. Ik zou het leuk vinden om ooit door te groeien naar projectleider of teammanager, maar voorlopig vind ik het werk dat ik nu doe nog steeds erg leuk!”

Bekijk onze vacatures