Zo willen wij een meerwaarde voor onze klanten zijn

17 november 2020

In 2019 sprak Allinq-CEO Wim Beukers het heel duidelijk uit aan alle medewerkers: “In 2025 willen we niet de grootste, maar wél de beste leverancier voor telecominfra-eigenaars in Nederland, België en Duitsland zijn.” Een stevige ambitie. Een ambitie die we heel serieus nemen en waar we met ons hele team hard aan werken. In dit artikel nemen we u mee naar het hoe, wat en vooral waarom van onze strategie.

Zorg ervoor dat we over 50 jaar nog bestaan

Toen Wim in januari 2010 CEO van Alllinq werd, kreeg hij één heldere opdracht mee: “Wim, zorg ervoor dat we over 50 jaar nog steeds bestaan.” Nu de telecommarkt, maar ook wij, sterk veranderen, besloten we onze route naar die diepgewortelde droom verder aan te scherpen. Want om ook in 2060 nog steeds voor onze klanten te mogen werken, moeten we nú uitblinken. Opvallen. Méér bieden dan alleen goede netwerken. Een échte toegevoegde waarde zijn.

Een partner in business

Om er écht voor onze klanten te zijn, willen we hun bedrijf en ambities door en door kennen. Door precies te weten waar zij op lange termijn naartoe willen, kunnen wij hen daar proactief bij helpen. Als partner in business kijken we naar de gehele levenscyclus van netwerken en zoeken we actief naar kansen die onze klant wat opleveren. Proactief. Inventief. En hulpvaardig.

Grip op de complete levenscyclus

Met ons Allinq Infrastructuur Managementmodel (AIM), beheersen we iedere fase in de levenscyclus van het netwerk: van het specificeren, ontwerpen, bouwen, beheren, onderhouden tot aan het ontmantelen. Of het nu gaat om coax, glas, mobiel of fiber; ondergronds, bovengronds of wireless; passief of actief; we hebben het in huis. Zo denken we gevraagd én ongevraagd mee over manieren om de levensduur van netwerken te verlengen, de capaciteit te verhogen of bijvoorbeeld uitval te verlagen, zodat netwerkeigenaars het maximale uit hun assets kunnen halen.

Smart Asset Management

Wij geloven in smart. In slimme dienstverlening. In nieuwe oplossingen. In innovatieve open samenwerkingen. Daar zit de kracht voor de lange termijn. Zoals ook in deze Visie weer te lezen is, werken we continu aan oplossingen met 3D-modelling, augmented reality, internet of things en andere innovaties die helpen om assets slimmer te beheren.

De Vital Few

Onze mensen zijn nieuwsgierig; steeds op zoek naar vooruitgang. Ze zijn bevlogen in hun dienstverlening, ambitieus in hun eigen ontwikkeling en collegiaal naar elkaar. Aan die cultuur, het DNA dat door onze aderen stroomt, koppelden we ons aanvalsplan. 

Om een meerwaarde te zijn…. Zetten we de klant op één

We trainen, motiveren en faciliteren onze medewerkers om de ambities van onze klanten écht te leren kennen. Om te ontdekken waar zij blij van worden en hun organisatie op lange termijn naartoe wil. Met die kennis en een focus op de totale levenscyclus van netwerken, staan we als proactieve partner naast onze klant. We denken met ze mee, proberen hen af en toe te verrassen en helpen om steeds het maximale uit hun netwerk te halen.

Om een meerwaarde te zijn… Stimuleren we een sterk verandervermogen

“Dat doen we altijd al zo”, is iets dat we niet graag horen. Door dichtbij onze klant te staan, elkaar te inspireren en steeds vooruit te willen, hangt innovatie in de lucht. In Allinq Labs en onze zandbak pionieren we met elkaar, met partners, met studenten en met klanten. We onderzoeken de mogelijkheden van virtual reality, nieuwe graaftechnieken, innovatieve aansluitgereedschappen en vele andere zaken. We pitchen nieuwe ideeën en stimuleren elkaar om nieuwsgierig te blijven. Die sfeer; daar nemen we onze klant graag in mee!

Om een meerwaarde te zijn… Zetten we verspilling op nul

Onze teams bestaan uit professionals op vele verschillende vlakken. Door hen – ook in coronatijd – dicht bij elkaar te brengen en van elkaar te laten leren, houden we elkaar scherp en houden we onze foutkansen minimaal. Met dagstarts, foutvrij doorgeven en de ruimte om elkaar te wijzen op verbeterkansen, helpen we elkaar. Zo bieden we maximale betrouwbaarheid.

Om een meerwaarde te zijn… Zetten we de juiste persoon op de juiste plek

Allinq’ers zijn gedreven. Iedereen binnen ons team krijgt daarom de kans om te groeien binnen ons bedrijf. We bieden bijvoorbeeld meer dan 100 e-learnings aan, laten collega’s kennis ophalen in externe opleidingen en geven mensen met specialistische ervaring een podium om hun visie, kennis of ideeën tijdens expertsessies met collega’s te delen. Zo worden we steeds slimmer en groeien we samen.

We leren graag van onze klanten

De voorgenoemde strategie is er niet één die van hogerhand op ons bedrijf is gelegd. Het is een aanpak waarin we geloven. Die voor ons al heel eigen voelt. We hopen dat dat voor onze klanten net zo is. Dat deze strategie niet bijzonder, maar gewoon “typisch Allinq” is. Mocht dat niet overal zo zijn, dan gaan we ook daarover graag in gesprek en grijpen we de kans om te leren van onze opdrachtgevers. Om een nóg betere partner te worden en hen nog beter te kunnen helpen. Want dat, het samen bouwen aan een lange termijn samenwerking die voor iedereen goed voelt, dat is waar wij het voor doen!