Yungo binnen zes jaar actief over de hele wereld

6 oktober 2022

Dat er een enorme vraag aan FttH-engineering zou zijn in de nabije toekomst, voorzagen wij zes jaar geleden al. Onze klanten hadden toen al ervaring met het outsourcen van engineeringsactiviteiten. Des temeer reden voor ons om samen met twee andere entrepreneurs te investeren in de toekomst; Yungo.

Praag als hub-locatie

De oprichting van Yungo vond plaats op 4 september 2016. De eerste stap om deze engineeringshub op te bouwen, was het vinden van een locatie. We kozen voor nearshoaring, en kwamen uit in Praag. De belangrijkste redenen waren:

  • De potentiële engineeringskwaliteit. Praag kent een Universiteit met een internationaal Erasmus project.
  • Praag is een vooruitstrevende stad. Alhoewel Praag meerdere keren in zijn geschiedenis voor lange perioden bezet is geweest, hebben de inwoners altijd gestreefd naar vernieuwing. Denk aan Jan Hus, de Praagse lente en Vaclav Havel.
  • De stabiele arbeidsmarkt. Onderzoek toonde aan dat de arbeidsmarkt in Tsjechië stabiel was.

Yungo start met zes medewerkers, waarvan er drie nog steeds werkzaam zijn; Pablo, Petr en Chelsea. Iets waar we trots op zijn! Na het vinden van een landingsplaats en personeel, zijn we op zoek gegaan naar partners en klanten. Dat laatste was natuurlijk een stuk makkelijker met een investeerder als Allinq aan boord.

Daarna gaat het hard

In 2017, één jaar na de oprichting, is Yungo verkozen tot de beste startup in Tsjechië. In 2019 telt het bedrijf 25 medewerkers en heeft het een positief jaarresultaat. In 2020 groeit ze door naar 40 medewerkers. En in 2021 verwerft Allinq alle aandelen van Yungo en daarmee werd Yungo 100% dochter van Allinq!

De toekomst ziet er rooskleurig uit

Op dit moment telt Yungo circa 100 medewerkers en heeft ze klanten door heel Europa en zelfs in de Verenigde Staten. Dat zijn zowel telecomeigenaren als constructiebedrijven. Yungocontinu met vernieuwing bezig. Niet alleen door automatiseringen toe te passen op de huidige processen, maar ook door het portfolio verder uit te breiden. Voor 2023 verwacht Yungo veel van Smart Build. Met deze dienstverlening kan Yungo de kwaliteit borgen van de aanlegwerkzaamheden, die plaatsvinden nadat Yungo een FttH-design heeft aangeleverd. Zo zorgt Yungo ervoor dat de kwaliteit near-realtime wordt gecontroleerd op de diepte, ligging en voortgang. Op deze manier kunnen we nog meer waarde toevoegen in de projecten van onze klanten.

Contact?