Samenwerking Allinq en Glaspoort stoomt bedrijventerreinen en nieuwbouwwoningen klaar voor de toekomst

2 februari 2023

Allinq en Glaspoort intensiveren hun samenwerking in de uitrol van glasvezel in Nederland en slaan de handen ineen als strategische partners. Sinds november 2022 ligt de focus op bedrijventerreinen in het noordelijke deel van Nederland. Vanaf januari 2023 hebben wij nu ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Glaspoort voor de uitrol van glasvezelnetwerken in nieuwbouwwijken.

Bedrijventerreinen

Door de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen zorgen we ervoor dat ondernemers maximaal bereikbaar zijn, waarbij ze profiteren van een supersnelle en duurzame internetverbinding via glasvezel.

Het strategisch partnerschap tussen Allinq en Glaspoort typeert zich door het samenwerken en samen werken. Dat is de basis. Allinq werkt grondig en zorgvuldig. Dit waarderen we, en geeft ons vertrouwen in onze samenwerking. We kijken dan ook uit naar de toekomst."

Martin Wanschers, COO Glaspoort

Samenwerking Glaspoort en Allinq

Nieuwbouwwoningen

In Nederland zijn volgens de voorspellingen van het CPB zo’n één miljoen nieuwe woningen nodig. Dat moeten energieneutrale woningen zijn, goed bereikbaar en inspelend op toekomstige behoeften. Denk aan het streamen van films, op afstand bedienbare deursloten, de videodeurbel en andere slimme toepassingen die je wooncomfort verhogen. Ook het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen wordt steeds belangrijker, en op afstand je wasmachine aanzetten op het moment dat de stroomprijs het laagst is. Hierdoor is er een sterke afhankelijkheid van snelle en betrouwbare internetverbindingen. Om hier een succes van te maken heeft Glaspoort in Allinq een partner gevonden met jarenlange ervaring in de telecommarkt. Deze samenwerking zorgt voor innovatieve oplossingen.

Martin Wanschers, COO Glaspoort: “Optimale connectiviteit is voor nieuwbouwwoningen van groot belang. Ons doel is om nieuwbouwwoningen in onze aansluitgebieden aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk. En dat nog voordat de bewoner de sleutel krijgt.”

Klaas Talma, COO Allinq: “We zijn blij om de samenwerking met Glaspoort te kunnen verbreden en onze ervaring in de telecom nu ook op nieuwbouw in te zetten. We zijn grondig, we geven Glaspoort nieuwe inzichten en we zijn transparant naar elkaar toe. Ik ben dan ook trots op het team dat deze overeenkomsten tot stand heeft gebracht. Laten we genieten van de verbreding van de samenwerking en vanaf nu ook met de uitvoering bezig gaan. Door het verder toepassen van digitalisering, dragen wij – op onze beurt – bij aan een duurzame samenleving.”