De opdracht

Ruben: “Tijdens mijn minor Industrial Strategy & Change Management, hielp ik Allinq in 2019 met een aantal klasgenoten om de opleidingen van de monteurs beter te laten aansluiten op het werkveld. Het bedrijf paste me als een jas. Toen mijn stagebegeleider Raymond me voorstelde om ook mijn afstudeerstage bij Allinq te komen doen, zei ik dan ook direct ja!” De opdracht die Ruben kreeg was om de in 2019 ontwikkelde Allinq-brede strategie te vertalen naar de organisatiestructuur van afdeling Fiber. Hij verwoordde het in de onderzoeksvraag ‘Op welke wijze kan de organisatiestructuur van Fiber in lijn worden gebracht met de centrale strategie van Allinq?’ Helder. Aan de slag!

Het onderzoek

We hebben het Ruben niet makkelijk gemaakt, horen we: “Bij het vormgeven van mijn opdracht heeft Allinq me erg vrijgelaten. Dat was lastig met kaderen, maar ook leuk omdat ik mijn onderzoek echt kon afstemmen op wat ik wilde leren. Daarnaast is Allinq dynamisch waardoor onderzoeksdata moeilijk te achterhalen is. Met veel literatuuronderzoek kreeg ik data die je vast kunt pakken en meetbaar kunt maken. Die heb ik vervolgens getoetst bij diverse medewerkers.” En als klap op de vuurpijl werd Ruben de laatste stagemaanden getrakteerd op de Corona-lockdown. “Ook ik moest toen inderdaad thuis gaan werken. Daar ben ik goed mee op weg geholpen en uiteindelijk vond ik het zelfs wel fijn. Ik kon me écht afsluiten waardoor ik heel bewust mijn eigen keuzes kon maken, mijn eigen lijn kon volgen.”

 

Het advies

Ruben: “Afdeling Fiber heeft veel producten. In het verleden is besloten om ze door gespecialiseerde teams in separate leverstraten te produceren. Dat was destijds logisch, maar inmiddels is de markt veranderd. Daardoor heb ik geadviseerd om de leverstraten samen te voegen en medewerkers breder op te leiden. Dus grotere teams, meer uniformiteit en meer samenwerking. Door flexibele inzet van personeel kunnen schommelingen in de vraag van diverse producten beter opgevangen worden. Uit mijn onderzoek bleek dat de medewerkers dat zien zitten, ze willen graag breed inzetbaar zijn.”

“Kom jezelf lekker tegen, daar word je beter van!”"

Ruben van Eerd, stagiair Technische bedrijfskunde van Hogeschool Windesheim

Het resultaat

Onder toeziend oog van Allinq-coaches Anke en Raymond, presenteerde Ruben zijn bevindingen aan de beoordelaar van het Windesheim: “Nee, die acht had ik echt niet verwacht. Mijn beoordelaars waren heel tevreden over de persoonlijke ontwikkeling die ik bij Allinq heb doorgemaakt. Ze weten dat ik enorm heb zitten zweten op het vinden van aanknopingspunten en vonden het goed dat ik uiteindelijk voor het literatuuronderzoek ben gegaan. Daarnaast gaven ze complimenten voor mijn doorzettingsvermogen in coronatijd.” Bij Allinq leren we graag van de kennis en vaak verfrissende inzichten van studenten als Ruben. Hun onderzoeken verdwijnen dan ook niet in een stoffige lade. Ruben: “Al tijdens mijn onderzoek werden de eerste stappen gezet in het samenvoegen van productgroepen. Mijn advies speelde daarin een ondersteunende rol.”

De terugblik

Zijn LinkedIn-post eindigt met de woorden: “Ik wil iedereen bij Allinq, en in het bijzonder Raymond de Kok en Anke Logtenberg, bedanken voor het mogelijk maken van de opdracht en het mooie resultaat. Nu op naar de volgende stap: Pre-master Business Administration op de Radboud Universiteit in Nijmegen.” Puik werk en mooie toekomstplannen, Ruben! Ter afsluiting vragen we hem of hij advies heeft voor andere studenten die een stage bij Allinq overwegen: “Ik zou het zeker adviseren. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is Allinq de beste keuze die je kunt maken. De organisatie is enorm aan verandering onderhevig en daarbij kom je jezelf gegarandeerd tegen. Dat is dan ook mijn advies: Kom jezelf lekker tegen! Daar word je beter van!”

Bekijk onze stagemogelijkheden