Team Monitoring & Access Management brengt focus op corebusiness

Het Allinq beheerteam Monitoring & Access Management ontstond in 2016 uit de overname van het Network Operations Center (NOC) van een grote opdrachtgever in de telecombranche. Hiermee haalden we jarenlange operate-ervaring in huis. Vanuit ons NOC in Harderwijk, monitoren we alle nationale en internationale objecten van onze opdrachtgever. Deze opdrachtgever kan zich sinds deze stap nóg meer focussen op haar corebusiness, en wij op de onze: het operationeel houden van netwerken.

24/7 Bereikbaar

In nauwe samenwerking met het team Be Alert van onze opdrachtgever, houdt het team 24 uur per dag grip op alle kantoren en technische gebouwen (datacentra, HotSpots, PoP’s, kabelverdeelkasten en straatkasten) van onze opdrachtgever. Door de conditionering, energievoorziening, watermeldingen, beveiliging en toegang continu te monitoren, is Allinq de eerste die een verstoring opmerkt. Bovendien komen ook de meldingen, alarmen, toegangsaanvragen en telefoontjes over de objecten van de opdrachtgever bij ons binnen. Door te signaleren, registreren, analyseren en aan te sturen, worden calamiteiten voorkomen of beperkt.

Werken met specialisten

Bij Allinq geloven we in vakmensen. Het periodieke installatie-onderhoud en het beheer van de stroomvoorziening wordt dan ook uitgevoerd door onze eigen Allinq-vakspecialisten. Bij calamiteiten zoals een inbraak of stormschade, werken we nauw samen met externe specialisten op dat vlak; zoals dakdekkers en beveiligers. Zo garanderen we altijd de beste kwaliteit. Doordat we verantwoordelijk zijn voor het complete beheer, kunnen we uitvoerende activiteiten met elkaar combineren, resulterend in kostenverlaging en extra zekerheid voor onze opdrachtgever. Bovendien kunnen we met een breed perspectief over het volledige operationele beheer ook op strategisch niveau scherp meedenken en proactief schakelen waar dat nodig is.

Sterk totaalaanbod

Omdat operationeel houden van netwerken onze corebusiness is, investeren we graag in deze dienst. We hebben ons beheeraanbod dan ook flink versterkt. Zo werken we uniform en overzichtelijk met de TOPdesk servicemanagementsoftware en het Injixo Work Force Managementsysteem en voegden we twee afdelingen toe. Naast het NOC, hebben we nu Servicedesk Housing en afdeling Access Management, waarmee we onze klanten 24/7 optimaal kunnen ondersteunen. Meer weten? Neem gerust contact op!

Bekijk ons levenscyclusmanagement

Contact?

Hinkelien Terpstra

Manager Monitoring & Toegang

06-408 351 09 H.Terpstra@allinq.nl