Continuïteit tijdens stroomstoringen

Juist als álles misgaat, moet je op een netwerk kunnen blijven vertrouwen. De specialisten van ons team Systeemgebonden EnergieVoorzieningen (SEV) zijn daarom helemaal thuis in het aanleggen, beheren en onderhouden van noodstroomvoorzieningen. Toch kunnen er dingen mis gaan. Een storing van slechts twee seconden op de uitgang van een diesel no-break systeem gaf een onderbreking op het netwerk van een grote opdrachtgever. Natuurlijk proberen we dat met goed onderhoud en beheer te voorkomen, maar áls het gebeurt, zetten we het probleem samen met onze opdrachtgever om in een kans om verder te verbeteren.

Direct schakelen

Een no-break installatie zorgt ervoor dat een netwerk bij het uitvallen van de primaire stroom zonder onderbreking overgaat op de noodstroomvoorziening.

In Amsterdam bestond de voorziening aanvankelijk uit een oudere diesel no-break installatie, waarmee de diensten enkelvoudig gevoed werden. Toen zich een probleem voordeed met deze installatie, heeft er een onderbreking van twee seconden plaatsgevonden op de diensten.

Omdat Allinq-medewerkers tijdens de storing ter plaatse waren, kon deze snel verholpen worden. Vervolgens bouwde het team met spoed drie tijdelijke statische no-break systemen die zorgden voor een extra no-break voeding voor de diensten. Door deze separate voeding, heeft het geen gevolgen op de diensten als een no-break systeem fouten ondervindt.

Slim samenwerken

Op dezelfde locatie werd ondertussen door een ander Allinq-team gewerkt aan de inrichting van een nieuwe datazaal die een datacenter elders in Amsterdam over zou nemen.

Om extra betrouwbaarheid te combineren met meer efficiëntie, sloegen beide Allinq-teams de handen ineen. De aanleg van de no-break voorzieningen voor de nieuwe zaal, bleek direct de oplossing voor de definitieve betrouwbare situatie van de bestaande diensten.

Zo werd besloten om de nieuwe diensten te gaan voeden uit twee separate diesel no-break installaties en de oude enkele diensten te voeden uit het nieuwe, statisch UPS no-break systeem vanuit het energiegebouw.

De locatie wordt ingericht met een eenvoudig systeem dat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het netwerk. Hiermee heeft onze opdrachtgever niet alleen meer betrouwbaarheid, ook wordt er jaarlijks bespaard op revisiekosten van de oude diesel no-break systemen.

Bekijk ons levenscyclusmanagement