Operationele kosten reduceren door preventief beheer

13 juni 2023

Van een traditioneel uitvoerende organisatie naar een – op basis van output – datagedreven organisatie, met zoveel mogelijk geautomatiseerde processen. Dat is waar Vera Vreeburg, transitiemanager bij VodafoneZiggo, naartoe wilde. En daar heeft ze Allinq voor nodig*.

Deze en andere content in je inbox? Schrijf je in voor de Allinq News Alert!

Vera Vreeburg van VodafoneZiggo in Utrecht

Van reactief naar proactief

De samenwerking tussen Allinq en VodafoneZiggo begon met een operationeel dashboard. “Binnen de afdeling Datacenters Infrastructure hadden we een partner nodig om de data inzichtelijk te krijgen, en daar analyses op te doen. En dat is Allinq geworden.” Inmiddels is er sprake van een langdurig partnership, vertelt Vera. “Wij zien nog heel veel uitdagingen, waar wij de competenties niet voor aan boord hebben.”

Allinq helpt VodafoneZiggo met analyses van verschillende domeinen. Met als doel om van reactief naar preventief beheer te gaan. En straks ook voorspellend onderhoud door middel van Artificial Intelligence. Vera: “Doordat wij van reactief naar proactief gaan, kunnen we de operationele kosten substantieel reduceren, en een enorme efficiency realiseren!” Daarnaast geeft Allinq ook advies op basis van data, bijvoorbeeld over de optimale lifecycle van apparatuur.

“Doordat wij van reactief naar proactief gaan, kunnen we de operationele kosten substantieel reduceren, en een enorme efficiency realiseren!”

Partnership

Niet weten wat het eindproduct zal zijn, staat centraal bij Allinq Smart Solutions. We hebben een doel wat we willen bereiken, en daar werken we stapsgewijs naartoe. Dat vraagt om een sterke band tussen beide partners, goede communicatie en onderling vertrouwen. “Het is experimenteren, het is pionieren. Je krijgt informatie die eerder niet beschikbaar was. Zo kom je weer tot nieuwe vragen en ideeën.” Dat brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Want hoe stuur je een team aan als je niet weet wat het eindproduct zal zijn? Dan is het fijn om een partner te hebben. “Als ik ergens mee zit of een vraag heb, kan ik gewoon bellen en vragen hoe zij iets doen. Je begrijpt elkaar meteen. Allinq is dus ook een sparringpartner.”

De samenwerking is groeiend. Partnership betekent ook dat dingen anders kunnen lopen dan verwacht. “Fouten kunnen gemaakt worden, dat is inherent aan wat we aan het doen zijn met elkaar. Dat is helemaal niet erg. Als we maar eerlijk zijn en elkaar erop aan kunnen spreken.”

Ambitie

Als stip aan de horizon ziet Vera de transformatie van traditioneel opereren, naar op basis van data en output keuzes maken en zoveel mogelijk processen automatiseren. De invloed die Allinq daar op heeft is volgens haar enorm. “Voor deze ambitie hebben we Allinq nodig om analyses te doen, en tot adviezen te komen wat de beste manier is om onze nieuwe digitale werkwijze optimaal in te richten. Als we dat allemaal niet doen komen we nooit bij die digitale manier van werken.”

Het is experimenteren, het is pionieren. Je krijgt informatie die eerder niet beschikbaar was. Zo kom je weer tot nieuwe vragen en ideeën."

Vera Vreeburg - VodafoneZiggo

Ook inzicht in uw data?

Neem contact met ons op

Contact?

Jasper Habermehl

Manager Smart Asset Management

+31 6 23017978 j.habermehl@allinq.nl

Disclaimer

*Op het moment dat wij dit bericht plaatsen is Vera niet meer werkzaam bij VodafoneZiggo. Toch vonden we haar verhaal de moeite waard. Meer berichten zoals deze in je mailbox? Schrijf je in voor de Allinq News Alert!