Norlys en Allinq bouwen samen aan ‘verglazing’ Denemarken

1 februari 2022

Na meerdere bezoeken de grens over en weer, is de samenwerking nu officieel bekrachtigd. Allinq mag Norlys helpen om Denemarken te gaan verbinden met de uitrol van hun glasvezelnetwerk. De focus voor Allinq ligt daarbij op design en bouw én op marktbenadering voor nieuwe klanten. Voor beide partijen zijn de ambities groot: Norlys blijft verder groeien in Denemarken en Allinq verstevigt hiermee haar positie internationaal. Spillet er i gang! Oftewel, the game is on!

Het vertrouwen in deze samenwerking is groot. Beide partijen hebben er het afgelopen jaar veel energie in gestoken om elkaar goed te leren kennen. In het najaar zijn we gestart in Naestved met civiele werkzaamheden, op Sjaelland ten zuiden van Kopenhagen. In Sonderborg in Jutland zijn we gestart met de uitrol van glasvezel. Nu de samenwerking voor de lange termijn een feit is, volgt het eerste ‘turnkey’ project op Sjaelland spoedig.

 

De directie van Norlys Tele (Torben Poulsen) en Allinq (Wim Beukers) hebben veel vertrouwen in een gezamenlijke toekomst, en onderzoeken samen ook andere projecten waarin samenwerking en krachtenbundeling centraal staan.

Over Norlys:
Norlys brengt Denemarken samen. Met groene en digitale diensten op het gebied van energie, internet en televisie verbinden we mensen met mensen, en mensen met de wereld. Wij zijn een bedrijf dat eigendom is van de leden, dat op de lange termijn denkt en verantwoordelijkheid neemt voor meer dan onszelf. Wij willen bijdragen aan een groen en gedigitaliseerd Denemarken. Met 735.000 leden, ca. 1,7 miljoen klantrelaties en 2.700 medewerkers, we zijn de grootste energie- en telecommunicatiegroep van Denemarken.

Over Allinq:
Allinq is een specialist in telecominfrastructuur. Met onze ervaring ontzorgen wij netwerkeigenaren in alle facetten binnen het actieve en passieve netwerk. Wij leggen de focus op lange termijn relaties in het samen verbinden.