Nationaal en internationaal succes voor Allinq Continental Cyclingteam

21 december 2022

Allinq is sinds 2022 hoofdsponsor van het Allinq Continental Cyclingteam en hiermee is het ontstaan van de ploeg een feit. We blikken terug met ploegleider Marc Zonnebelt op dit eerste jaar. “Ik ben hartstikke trots op wat we dit jaar gepresteerd hebben. We hebben ons nationaal en internationaal goed neergezet. In de topcompetitie zijn we over 8 wedstrijden tweede geworden in het algemeen klassement. We hebben de ploegentijdrit in Olympia’s tour gewonnen. En ook op internationaal niveau hebben we diverse podiumplekken behaald. Dus voor een eerste seizoen ben ik dik tevreden.”

8 overwinningen

9 plaatsen in de top 3

10 landen gereden

Gedeelde waarden

Door zichzelf uit te dagen, te innoveren, grenzen te verleggen en (internationaal) te groeien deelt het Allinq Continental Cyclingteam dezelfde waarden als Allinq. Marc: “Wij proberen het net anders te doen dan andere ploegen, en onze renners beter te maken door in ze te investeren. Blijven geloven in de mensen die je hebt. Dat is de verbinding die we hebben met elkaar en voor elkaar. Dat is ook de strategie van Allinq. Verbinden en investeren in de mensen om je heen. Medewerkers worden ook beter door het volgen van cursussen en opleidingen. Zo word je met elkaar elke keer een stapje beter. En kun je samen je doel bereiken.”

Wielrennen verbindt

Dat wielrennen op een laagdrempelige manier zorgt voor verbinding, laten de georganiseerde clinics zien. Het Allinq Continental Cyclingteam organiseerde dit jaar een aantal clinics voor medewerkers en één grote clinic voor klanten. “Wij geven mensen zo een mooie sportieve beleving. Als je op de fiets stapt, zijn alle rangen en hiërarchieën weg. Dan maakt het niet uit of je directeur of schoonmaker bent, uiteindelijk heb je hetzelfde doel; een leuk tochtje fietsen.”

Komend jaar

Momenteel is Marc druk bezig met het samenstellen van de wielerploeg voor 2023, dat op 1 maart gepresenteerd zal worden in Congrescentrum B&I in Harderwijk. Het grootste deel van de renners rijdt ook volgend jaar weer mee. Marc: “Deze jongens zijn op dit moment de vaste waarden van onze wielerploeg. Ze vormen een brede sterke basis, omdat we al jaren samenwerken.” Voor de nieuwe ploeg zoekt Marc jongens die aansluiten bij de cultuur van het team en van Allinq. “Ik denk dat onze identiteit redelijk aansluit op hoe Allinq is. Een bedrijf dat niet heel hoog van de toren blaast, maar laat zien door hard te werken dat ze de beste is. Daarom kijken we naar jongens die bij ons passen. Die Amsterdamse branieschoppers, daar hebben we helemaal niks aan. Je kunt wel hele grote praat hebben maar als je het niet kunt waarmaken dan bereik je ook niks. Dan ben je zo klaar.”

De ploegtijd overwinnen in Olympia’s tour is één van de doelen voor 2023. Maar ook een UCI wedstrijd winnen in Nederland. Marc: “Een grote klassieker in Nederland winnen is echt wel een doel. Het mooiste zou De Ronde van Overijssel of de Ster van Zwolle zijn. En over drie jaar willen we bij de beste continentale wielerploegen van Nederland horen.”