Onderdeel netwerk van de toekomst

“Als je een daadkrachtige planner met technisch inzicht bent, is dit een mooie kans om te groeien! Kom gewoon eens langs in Harderwijk, kijk met ons mee en zie zelf hoe het er aan toe gaat binnen Allinq!” Het is het advies dat Jan je geeft als je overweegt om fiber engineer bij Allinq te worden. Zelf startte hij in 2019 in deze functie. Hij vertelt: “Ik zit nog midden in het leerproces, maar het ontwerpen van netwerken vind ik ontzettend leuk! Het is natuurlijk heel gaaf dat je als fiber engineer onderdeel van het netwerk van de toekomst bent!”

Groeien bij Allinq

Na zijn mbo-opleiding Bouwkunde, werd Jan bij Allinq opgeleid als inhome-monteur en ging hij aan de slag voor KPN. In een rustige periode draaide hij vervolgens enige tijd mee in een ander project en maakte hij kennis met de functie van fiber engineer. Jan: “Dat leek me zo interessant, dat ik momenteel word opgeleid om zelf fiber engineer te worden. Ondertussen ben ik al volop aan de slag.”

Ambitie wordt bij Allinq écht beloond. Ik zit nog midden in het leerproces, maar het ontwerpen van netwerken vind ik ontzettend leuk!"

Jan van Esch, fiber engineer Allinq

Samen aanpakken en verbeteren

Jan werkt in een team met zes engineers. Jan: “Er hangt binnen Allinq een heel open sfeer en een echte hands on-mentaliteit. Binnen ons team is dat ook zo. Als iemand hulp nodig heeft of tegen een ingewikkeld probleem aan loopt, dan denken we samen mee over een goede oplossing. Ondertussen blijf ik als engineer wel zelf verantwoordelijk voor mijn project. Dat maakt mijn werk extra leuk. De stappen die worden gezet, zijn heel bewust door mij gekozen en worden door mij behandeld.”

Allinq stimuleert alle medewerkers om bij elke stap die ze zetten te blijven zoeken naar verbetering. Jan: “Als ik kansen zie om ons proces te verbeteren of versimpelen, van een kleine aanpassing aan een Excel-formulier tot het inzichtelijk maken van ons complete werkproces, dan doe ik daar wat mee. Die ruimte hebben we en dat maakt het werk extra interessant.”

Bekijk onze vacatures