Het overdragen van Allinq-kennis in 5 stappen

23 juni 2022

De energie van nieuwe dingen leren, ontdekken en proberen. Dát is wat ons bij Allinq in beweging houdt. We investeren daarom actief in een Leven Lang Leren. In het delen van nieuwe kennis, nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Niet door theoretische leraren in stoffige lokalen, maar door onze eigen gedreven collega’s. Maar… maken we dat tot een succes? In dit artikel presenteren we onze Leven-Lang-Leren-succesformule.

Stap 1: De vraag

Bijna al onze trainingen ontstaan vanuit de praktijk. Op basis van de vraag uit de business, stellen we de leerdoelen en toetsingseisen vast.

Stap 2: De trainingsvorm

Vervolgens bepalen we de trainingsvorm. Hoe wordt de kennis het best overgebracht? Gaan we voor klassikaal, e-learning, microlearning, een workshop of toch een blended traject?

Stap 3: De lesstof

De lesstof wordt ontwikkeld in een co-creatie van onze vakmensen, opleidingsontwikkelaars, tekstschrijvers en filmmakers. Zo ontstaat een heldere, praktische en leuke training.

Stap 4: De testfase

Voor de training echt wordt vrijgegeven, wordt hij door de vak-professionals en de doelgroep getest op volledigheid, uitvoerbaarheid en natuurlijk op de output. Worden de leerdoelen gehaald?

Stap 5: Livegang!

Na eventuele finetuning, lanceren we een prachtige praktijktraining; een co-creatie van vak-professionals, opleidingsontwikkelaars, tekstschrijvers, en filmmakers!

Het meest recente product van Allinq Opleidingen
Het meest recente product is de e-learning die cursisten alles leert over de netwerkstructuren van onze klanten; onmisbare basiskennis bij het bouwen en onderhouden van netwerken. De training werd aanvankelijk klassikaal gegeven, maar door corona kwam de vraag naar een e-learning. Na een periode van filmen, schrijven en vormgeven, werd de film in co-makership met ervaren Allinq-engineers gelanceerd.

Allinq-kennis in een compleet trainingsaanbod
In een paar jaar tijd maakte Allinq Opleidingen een compleet trainingsaanbod van telecom vakmanschapstrainingen, leiderschapstrainingen, managementtrainingen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Een flinke bak kennis en vakmanschap waar nieuw – maar ook bestaand – talent uit kan putten. We zijn uitzinnig trots dat werken en leren in de praktijk bij Allinq zo goed samengaat!

Ook werken en leren bij Allinq?

Bekijk de vacatures