Extra 4G-dekking Erasmus UMC in no time operationeel

22 april 2020

Het is vrijdagmiddag als de spoedopdracht van VodafoneZiggo Healthcare binnenkomt: extra mobiele dekking voor het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam. Met haar corona-coördinatiecentrum is het Erasmus momenteel het zenuwcentrum van ons landelijke gevecht tegen corona. Lees hier hoe VodafoneZiggo, opdrachtgever NEC en Allinq de dekking samen in no-time operationeel kregen. Connecting together.

Spoeduitbreiding UMC

Gerrit Smit, projectleider bij Allinq’s uitvoeringorganisatie SIT: “Om meer coronapatiënten te kunnen helpen, breidt het Erasmus haar ziekenhuis tijdelijk uit met een extra afdeling. Met een goede indoor 4G-dekking zorgen we ervoor dat het medische team daar probleemloos met elkaar kan communiceren, onafhankelijk van externe factoren. Dat is hier en nu belangrijker dan ooit, dus we zijn direct aan de slag gegaan!”

Een geoliede operatie

Het vaste NEC-team van SIT nam de spoedoperatie op zich: “We werken al jaren zeer intensief samen met netwerkeigenaar VodafoneZiggo en opdrachtgever NEC, dus we konden snel met elkaar schakelen. Twee van onze designers zijn meteen naar de locatie geweest om een ontwerp te maken, onze materiaalvoorziening heeft de juiste materialen verzameld en binnen een paar uur stond een team van drie monteurs paraat om op zaterdag naar Rotterdam te vertrekken. Dat bleek uiteindelijk iets té fanatiek, want dinsdag waren de ruimten pas gereed voor het netwerk, maar het was mooi om te zien dat onze mensen bereid zijn om direct te helpen!”

Een sterk netwerk

Gerrit is trots op de prestatie van zijn team: “Het is ontzettend soepel verlopen. De IC-unit was ons prioriteitsgebied; die draaide dinsdag al. Vandaag realiseerden we de rest van de dekking. We gebruikten daarvoor de Femtocells van NEC. Ideaal, want die kennen we al goed en zijn snel te ontwerpen en installeren.” We vragen Gerrit of zijn collega’s verder nog bijzondere maatregelen moesten nemen door Corona: “Bij Allinq zijn we scherp op de voorschriften, dus onze monteurs volgen uiteraard de bekende RIVM-richtlijnen op. Die hebben we bovendien verhoogd met de richtlijnen die in het ziekenhuis gelden, ook al is de afdeling nog niet open.”

De échte prestaties, die worden straks geleverd door de medici van het Erasmus."

Gerrit Smit, projectleider bij Allinq’s uitvoeringorganisatie SIT

Van levensbelang

Het netwerk is inmiddels klaar om volledig operationeel te gaan. Gerrit: “Hier in het UMC is verbinding letterlijk van levensbelang. Ik vond het heel bijzonder om daar samen met VodafoneZiggo en NEC aan bij te mogen dragen. Maar het échte werk, de échte prestaties, die worden straks geleverd door de medici van het Erasmus. Ik heb diep respect voor het werk dat zij doen en wens hen enorm veel kracht in deze belangrijke missie.”