Onze werkvelden

Energie

Bouw

Vliegvelden

Mobiele telecom

Vaste telecom

Wat we doen

Parametrische scan naar BIM

Ken uw assets en beperk de risico’s met Scan to BIM Parametric as Built

Correcte informatie over uw assets is essentieel wanneer u een gebouw moet verbouwen, technische documentatie nodig hebt voor engineering of de levenscyclus van uw bedrijf moet verlengen. Foutloze informatie is het startpunt van elk project en een voorwaarde om toekomstige risico’s proactief te beperken.

Allinq biedt u parametrische scan-naar-BIM-oplossingen, zodat u met 100 procent zekerheid kunt bouwen op uw bedrijfsinformatie. We zijn gespecialiseerd in Parametrische as Builts. Hierdoor kunt u via Asset Management Systems (AMS) automatisch communiceren met uw 3D Revit-modellen. U kunt een gebruiker of AMS toestaan wijzigingen aan te brengen in het Revit-bestand zonder het te openen. Zo benut u de voordelen van BIM optimaal tijdens de operationele fasen van uw assets. En houdt u de assets altijd up-to-date.

80% reductie van de cyclustijd

Parametrische 3D-objecten handmatig modelleren vanuit een puntenwolk is enorm arbeidsintensief. Allinq is gespecialiseerd in het detecteren van objecten in puntenwolken en het genereren van parametrische ontwerpen. Doordat elke asset uniek is, is het moeilijk om puntenwolkdetectie te automatiseren. De meeste assets hebben echter wél repetitieve kenmerken of patronen. Met behulp van onze in eigen huis ontwikkelde Artificial Intelligence (Revit) modellen kunnen we deze patronen herkennen. En kunnen we de assets automatisch in het Revit bestand plaatsen. Vergeleken met reguliere Scan naar BIM-toepassingen levert dit een tijdwinst op van 80 procent.

De voordelen van het werken met Brownfield Parametric as Build:

 • Vertrouwen op uw asset data informatie
 • Informatie biedt de basis voor slagvaardig handelen
 • Uw dienstverlening gestegen in kwaliteit
 • Verbeterde de samenwerking:
  • Intern en extern
  • Risico’s beperken
  • Kostenreductie
  • Procesoptimalisatie
  • Kortere cyclustijd
 • Scenario’s simuleren

Geautomatiseerde engineering

We kunnen ook verder voor u gaan dan het Revit-bestand controleren op parameters. Of controleren of een object correct in de 3D-ruimte is of wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om Revit-families – nadat we deze hebben gedetecteerd in de puntenwolk – automatisch in een 3D-ruimte te plaatsen. Deze combinatie van toepassingen opent nieuwe mogelijkheden: we kunnen nu ook ontwerpen voorstellen aan de ingenieur in een brownfield-situatie.

De voordelen van geautomatiseerde engineering:

 • Kortere cyclustijd voor de engineering
 • Kennis borgen van ervaren engineers in verband met de arbeidskrapte
 • Volledig geautomatiseerde engineering: minimale kans op menselijke fouten

BIM-analysetool

Uniforme 3D-modellering is de backbone voor geautomatiseerde engineering

Scannen naar BIM en 3D-modellering wordt steeds populairder. Steeds meer modelleurs specialiseren zich in de fascinerende wereld van BIM. Maar zelfs de meest ervaren Revit-modelleur kan af en toe een fout maken. Kleine fouten in Revit-bestanden kunnen een enorme impact hebben op de mogelijkheid om later met het model te communiceren.

Om zorgvuldigheid te waarborgen maakten we een BIM-analysetool die de parameters in Revit-bestanden controleert. En we gingen nog een stap verder. Bij het ontwikkelen van de BIM-analysetool merkten we dat elementen botsten, niet verbonden of volledig misplaatst waren, ook al waren de parameters correct. Daarom hebben we de tool zo ontwikkeld dat we ook de locatie van het element in de 3D-ruimte kunnen vaststellen. En de interacties van de componenten eromheen kunnen beoordelen. Op basis van deze informatie kunnen we bepalen of het Revit-bestand is gemodelleerd volgens de specificaties. Zo kan uniformiteit worden gegarandeerd.

We ontwikkelden bovendien een online platform waarop u uw Revit-bestanden kunt uploaden. Er wordt een rapport gegenereerd met per Revit ID de vermelding welke parameters wel en niet correct zijn volgens de specificatie.

Net zoals elke andere organisatie heeft ook u uw eigen BIM-uitvoeringsplan. We stemmen de BIM-analysetool af op uw specifieke behoeften, zodat u volledig kunt vertrouwen op uw assetgegevens.

De voordelen van de Allinq’s BIM Analyzing Tool:

 • Gegarandeerde uniformiteit
 • Betrouwbare BIM-uitvoeringsplannen
 • Het gebruik van alleen door de klant goedgekeurde families
 • Snellere voortgang van efficiënte 3D-projecten
 • Geverifieerde monitoring van 3D-modellen van leveranciers

Happy customers

“Wij hebben de domeinkennis, en jullie zijn echt heel goed in bestaande situaties in kaart brengen met Scan to BIM-technologieën.”"

Luuk Moonen – BAM

Lees meer

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact?

Leander Goor

Manager Insite

+316 101 90 369 l.goor@allinq.nl