Assets digitaliseren in íedere branche

13 juli 2020

Met al haar expertise, scanapparatuur en modelleerskills, kan het team van Allinq Insite in no-time telecomassets digitaliseren en visualiseren. Aan de hand van een virtuele versie van bijvoorbeeld een telecommast, kan een netwerkeigenaar supersnel inzien wat de mogelijkheden ermee zijn. Zo helpt Allinq Insite haar klanten om hun assets optimaal te beheren en gebruiken. Maar wat als je die techniek, waarvoor het bedrijf inmiddels complexe algoritmes en generators heeft ontwikkeld, nu óók in andere branches kunt inzetten? Dan liggen er prachtige kansen; voor Allinq én voor asset-eigenaars!

Twee branches, één missie

Als een van de medewerkers van Allinq Insite op een beurs in gesprek komt met de CIO van een collega-assetdesigner in de chemische industrie, ontdekken de twee dat ze werken aan een vergelijkbare oplossing voor ieder een eigen branche. Waar Allinq Insite zich met al haar 3D kennis heeft vastgebeten in de telecombranche, is het andere bedrijf helemaal thuis in het digitaliseren van olietanks. In een geanimeerd gesprek over digitalisatie en smart assetmanagement, ontdekten de heren dat bepaalde vraagstukken die spelen in de chemische sector binnen de telecombranche al door Allinq Insite getackeld waren. Die ontdekking bleek het begin van een leuke samenwerking waarin de bedrijven elkaars expertise volop benutten.

Modelleren is bekend terrein, máár…

Met de kennis van de telecommarkt en alle algoritmes die Allinq Insite de afgelopen jaren heeft gebouwd, is het modelleren in de telecomsector inmiddels bekend terrein. Als er bij het scannen van een mast gegevens ontbreken, kan die missende data goed worden ingevuld met de opgebouwde telecomkennis. Bij tanks – een volledig nieuwe markt voor de Allinq-Insite-modelleurs –  is dat echter anders. De vraag van de nieuwe partner om als test eens twee tanks in beeld te brengen, werd daarom met beide handen aangegrepen om de mogelijkheden samen af te tasten.

Algoritmes inzetten

De twee testcases bleken zo’n succes, dat een opdracht volgde voor de volgende uitdaging: het modelleren van 100 tanks. Ook deze opdracht wordt door beide teams samen aangepakt. Een specialist met diepgaande tankkennis wordt één a twee jaar onderdeel van het R&D-team van Allinq Insite. Hij zal zijn tijdelijke collega’s alles leren wat belangrijk is voor een opslagtank, uiteraard met de belofte dat Allinq Insite zich in de toekomst niet gaat richten op die branche. Dat is ook zeker niet de insteek; naast de ambitie om haar kersverse partner te helpen, is het voor het team van Allinq Insite interessant om te verkennen hoe de ontwikkelde algoritmes in andere industrieën werken. En dat lijkt vooralsnog uitstekend te gaan! De digitalisatie van een tank die voorheen met een team van 20 man in drie weken werd uitgevoerd, krijgt het achtkoppige Allinq Insite team binnen een week voor elkaar.

Andere branches

Het algoritme van Allinq Insite blijkt ook in andere branches uitstekend toepasbaar. Het bedrijf staat daardoor absoluut open voor uitdagingen in andere markten. Zéker als bedrijven bereid zijn om écht samen te werken. Elkaar succes gunnen, elkaar écht vooruit te willen helpen; dat is hoe we andere markten in beweging kunnen brengen. Heb jij een asset die je graag wilt laten digitaliseren? Of zie je andere kansen met de technologie van Allinq Insite? Neem gerust eens contact met Allinq Insite via insite@allinq.nl of (0)341 – 43 71 00.

> www.allinqinsite.com