“Als de klant het wil, dan moet je er gewoon voor open staan”

16 april 2020

Tijdens corona zijn we meer dan ooit afhankelijk van een goed functionerend netwerk. Om contact met elkaar te houden, om thuis te werken, maar óók voor onze hulpverlening. Netwerkeigenaren zijn tijdens de pandemie dan ook extra voorzichtig met de keuzes die ze maken. Zo kondigde VodafoneZiggo vorige week een full freeze van alle werkzaamheden af. Want waar gewerkt wordt, is altijd een klein risico op storingen. Allinq schakelde direct en stelde nachtwerk voor.

Flitsend hoe ze dat voor elkaar kregen

Willeke van Dam; directeur Allinq HFC: “Onze teams werkten aan een capaciteitsuitbreiding in de datacenters. Dinsdagavond werden we gebeld door VodafoneZiggo dat al het werk stilgelegd werd. Onze monteurs mochten niks meer doen. Dat is heftig. Toen woensdagochtend bleek dat we ’s nachts wél verder mochten, hebben we dat aan onze mannen voorgelegd. Nog diezelfde nacht stonden ze er al; zes ploegen en een uitvoerder op de achtergrond. Allemaal mensen die normaal overdag werken. Twee dagen lang werkten ze van één tot zes in de datacenters. Vrijdag werd de freeze weer opgeheven. Het is écht flitsend; heel knap hoe ze dát voor elkaar kregen. Een mooi voorbeeld van de enorme flexibiliteit van onze mensen!”

’t is gewoon ons werk

Zo enthousiast als Willeke over de flexibiliteit van de HFC-ploegen spreekt; zo nuchter zijn ze er zelf over. Monteur Roberto Chionchio: “We waren bezig met de koudbouw en zaten dus niet live in het netwerk. Daardoor was het risico eigenlijk minimaal, maar als de klant het wil, dan moet je er gewoon voor open staan. Wat VodafoneZiggo vraagt, dat bieden wij; zo simpel. Daarnaast heb ik in mijn contract voor nachtwerk getekend, dus daar heb ik geen moeite mee. We moesten even schakelen van dag naar nacht en hadden maar vijf uurtjes per dag in plaats van acht, maar verder was alles eigenlijk hetzelfde. Omdat er niemand op kantoor was, was er een uitvoerder voor ons bereikbaar. Maar we hebben de spullen goed voor elkaar, dus dat was niet nodig.”

 

Verbindingshelden

Heren, hoe normaal jullie het zelf wellicht ook vinden; wij vinden dat jullie wederom een topprestatie hebben geleverd! Schakelen en door! Dank jullie wel! #verbindingshelden.