Allinq volledig verantwoordelijk voor passieve telecominfra op Schiphol

11 november 2020

Eind 2019 tekende Allinq het contract voor het beheer van de volledige passieve infrastructuur van de Amsterdamse luchthaven. In een doordacht gefaseerd traject, werd het dienstenpakket stap voor stap overgedragen van Schiphol Telematics naar Allinq Advanced Solutions. Na een half jaar meedoen (fase 1) en nadoen (fase 2) is het nieuw samengestelde team op 1 augustus vol energie in de laatste fase gestapt: zelf doen. Hiermee zijn we, onder leiding van directeur Sicco Dijkstra, nu volledig verantwoordelijk voor de passieve telecominfrastructuur op Schiphol.

Intensieve samenwerking

Om de transitie soepel te laten verlopen, heeft het nieuwe team van Allinq Advanced Solutions de afgelopen zeven maanden intensief samengewerkt met de Amsterdamse klant en partners. Het neerzetten van de organisatie, het werven en opleiden van de juiste collega’s, het sluiten van overeenkomsten met partners, het inrichten van het lokale magazijn, het uitwerken van processen en procedures, de overdracht van projecten en vooral het testen, testen en nog eens testen. Sicco: “Zeker in een tijd waarin normaal niet meer normaal is en alles op afstand moet gebeuren, is het een prestatie waar we bijzonder trots op zijn.”

De beste digitale luchthaven ter wereld

Na een periode van intensieve voorbereiding, kwam deze zomer het definitieve akkoord van Schiphol om de hendel over te halen. Sicco: “Nog niet alles is volledig afgerond en gezien de dynamische omgeving zullen er vast nog zaken naar boven komen die bijgesteld moeten worden, maar we zijn er helemaal klaar voor. Er is niets wat dit inmiddels geoliede team samen niet aankan. We hebben er enorm veel zin in om Schiphol te helpen in haar ambitie om de beste digitale luchthaven van de wereld te worden!”

Combinatie van expertises

Bijzonder is de manier waarop de Allinq-expertise op de luchthaven wordt gecombineerd met de al aanwezige Schiphol-deskundigheid. Sicco: “Dat is in mijn optiek het succes hier in Amsterdam. Ons team is een prachtige mix van Allinq-medewerkers, voormalige Schiphol Telematics-medewerkers en externen. Door open te staan voor elkaar, versterken we elkaar en creëren we een solide basis voor ontwikkeling en groei.”