Allinq verbindt ook in virtuele wereld

18 mei 2023

Allinq Labs liet de bezoekers van de FttH-conferentie in Wenen mei 2022 met een VR bril in een virtuele wereld stappen. Daar leidde de avatar van new technologies specialist Roel Hoppenbrouwers ze rond langs de mogelijkheden en diensten die Allinq met onder meer Smart Asset Management te bieden heeft. Het was een doorslaand succes.

Deze vorm van marketing voor Allinq blijkt heel succesvol. Roel Hoppenbrouwers: “Je visualiseert in een virtuele wereld welke diensten wij bieden. Op de beurs nam ik de mensen bijvoorbeeld mee naar een PoP-gebouw, liet zien wat er misgaat bij een oververhitte switch en wat wij kunnen doen om dat te voorkomen. Bezoekers zagen meteen wat we te bieden hebben en welke voordelen dat oplevert. En natuurlijk vonden ze het cool om in een virtuele wereld rond te lopen”, lacht hij. Virtual Reality biedt nog veel meer mogelijkheden, zoals data inzichtelijk maken, iemand scenario’s of trainingen laten volgen of samen virtueel vergaderen.

Natuurlijk vonden bezoekers het cool om in een virtuele wereld rond te lopen"

Roel Hoppenbrouwers

Dan is er ook nog Augmented Reality. “Dit is geen afgesloten virtuele wereld zoals bij VR, maar de digitale informatie wordt over de werkelijke wereld gelegd. Dat geeft inzicht. Zo kun je via je AR bril bijvoorbeeld kabels in de grond zien liggen. Of een monteur kan zien welke stappen hij moet nemen bij een storing in een kast.” Hiermee wordt al volop geëxperimenteerd bij Allinq Labs. Zodra ook de hardware en data naar behoren werken, is Allinq klaar om de nieuwe technologieën in het werkveld toe te passen.