Techniek is de toekomst: Allinq trotse sponsor van RoboCup 2024

4 juli 2024

Marloes van der Burgt, een gepassioneerde techniekliefhebber en enthousiaste organisator van RoboCup 2024, deelt haar inspirerende reis van studeren met steun van Educatie4all naar het organiseren van een wereldkampioenschap voor robots – de RoboCup 2024. Met haar vader Piet van der Burgt – een Allinq’er – en Educatie4all als ondersteunende kracht achter haar academische succes, laat Marloes zien hoe toewijding en ondersteuning hand in hand gaan in het bereiken van grootse doelen.

“Ik ben Marloes, ik ben 24 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Erp. Tijdens mijn studietijd ben ik naar Eindhoven verhuisd,” begint Marloes haar verhaal. “Ik heb altijd Psychologie en Technologie gestudeerd en ben in februari afgestudeerd in Human Technology Interaction aan de Technische Universiteit Eindhoven.”

Een passie voor techniek en menselijke interactie

Marloes’ keuze voor een technische studie kwam voort uit haar brede interesses. “Techniek is leuk,” zegt ze enthousiast. “Ik had altijd al een interesse in hoe dingen werken, maar ik vond de menselijke aspecten ook heel belangrijk. Bij mijn studie Psychology & Technology kon ik zowel de technische als de menselijke kant verkennen. Dat was voor mij de perfecte combinatie.”

Wat haar studie nog aantrekkelijker maakte, was de flexibiliteit om binnen de technische discipline te kiezen. “Binnen mijn studie kon ik kiezen voor ICT, bouwkunde of robotica,” legt Marloes uit. “Dat gaf mij de vrijheid om te ontdekken welke richting het beste bij mij paste.”

Haar studietijd in Eindhoven was gevuld met hoogtepunten en unieke ervaringen. “Ik werd actief bij een studentensportvereniging, wat echt een geweldige keuze was,” vertelt Marloes. “Sporten was een makkelijke manier om mensen te leren kennen en om actief te blijven naast mijn studie.” Uit haar studie herinnert ze zich met trots een bijzonder project voor het leger. “We moesten een nieuw voedselconcept bedenken voor de mobiele keukens tijdens missies. Het was een geweldige uitdaging en we kwamen met innovatieve ideeën die echt een verschil konden maken – ook qua smaak.”

De weg naar RoboCup 2024

Na haar afstuderen rolde Marloes in de organisatie van RoboCup 2024, een prestigieus evenement in de wereld van robotica. “Ik ben via het robotvoetbalteam Tech United in Eindhoven bij de RoboCup terechtgekomen,” legt ze uit. “We gaven demonstraties en maakten mensen enthousiast voor techniek. Dat leidde uiteindelijk tot mijn huidige rol als projectleider bij RoboCup 2024.”

Als projectleider coördineert Marloes verschillende activiteiten en houdt ze het overzicht. “Ik maak het draaiboek voor het evenement en zorg dat alles op schema loopt,” zegt ze. “Daarnaast heb ik veel contact met externe partijen zoals de gemeente en de beveiliging. Het is superleuk om te doen en geeft mij de kans om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Steun van Educatie4all

Marloes’ academische reis werd mede mogelijk gemaakt door de steun van Educatie4all, een stichting die studietoelagen verstrekt aan kinderen van Allinq-medewerkers. “Mijn vader werkt bij Allinq en tijdens mijn studietijd werd ik ondersteund door Educatie4all,” zegt Marloes. “Elk jaar vulde ik een formulier in over welke studie ik deed en leverde ik bewijs aan. Ik kreeg dan maandelijks een toelage, wat mij echt hielp om mij te focussen op mijn studie zonder mij zorgen te maken over geld.”

De financiële steun van Educatie4all gaf Marloes de ruimte om haar academische doelen na te streven zonder de druk van een bijbaan. “Het was heel fijn dat ik mij volledig op mijn studie kon richten,” vertelt ze. “Het gaf mij de mogelijkheid om mijn studielening lager te houden en mij minder zorgen te maken over de toekomst. Bovendien hoefde ik niet per se een bijbaan te nemen, wat mij meer vrijheid gaf om mij op mijn studie te concentreren.”

De toekomst in de techniek

Met haar passie voor technologie en menselijke interactie ziet Marloes een duidelijke toekomst voor zich in de wereld van techniek. “Techniek is super breed toepasbaar en biedt zoveel mogelijkheden,” zegt ze. “Het analytische denkvermogen dat je ontwikkelt in een technische studie kan in vrijwel elke sector worden toegepast. Ik ben heel nieuwsgierig naar de toekomst en kijk ernaar uit om mijn carrière verder op te bouwen na de RoboCup 2024.”

Een familieband in techniek

Marloes’ vader, die bij Allinq werkt, heeft haar altijd geïnspireerd met zijn interesse in techniek. “Mijn vader is altijd al geïnteresseerd geweest in techniek,” vertelt Marloes. “Ik herinner mij dat hij thuis van los bestelde onderdelen zelf zijn ideale computer in elkaar zette. Dat heeft zeker mijn interesse in techniek aangewakkerd.” Ze lacht als ze vertelt hoe de rollen soms omdraaien: “Nu merk ik dat ik over bepaalde dingen meer weet dan hij. Dat is wel leuk, en soms vindt hij het ook wel frustrerend als hij iets niet begrijpt wat ik wel weet.”

De waarde van Educatie4all

De steun van Educatie4all heeft een grote impact gehad op Marloes’ academische reis. “Het was echt een steun in de rug,” zegt ze. “Ik hoefde mij minder zorgen te maken over financiën en kon mij meer focussen op mijn studie. Het gaf mij ook de ruimte om actief te zijn in de studievereniging en andere activiteiten die mijn interesse wekten.”

RoboCup en Allinq: een perfecte match

Nu Marloes betrokken is bij RoboCup 2024, ziet ze de verbinding tussen haar werk en de waarden van Allinq. “Het is superleuk om te zien dat Allinq sponsor is van RoboCup,” zegt ze. “Ik merk dat Allinq het belangrijk vindt dat mensen zich ontwikkelen en ik zie dat ook terug in hoe ze met Educatie4all nieuwe talenten ondersteunen. RoboCup is een geweldige manier om techniek te promoten en ik ben blij dat Allinq daar een bijdrage aan levert.”

Inspiratie voor de toekomst

Met haar verhaal inspireert Marloes andere studenten om ook hun passie te volgen en de mogelijkheden van een technische studie te verkennen. “Techniek is de toekomst,” zegt ze. “Het biedt zoveel kansen en het is geweldig om te zien wat er allemaal mogelijk is. Ik moedig iedereen aan om te komen kijken bij RoboCup en te ontdekken wat techniek allemaal te bieden heeft.”