Allinq Networks GmbH verbindt 8.000 Duitse huishoudens

27 oktober 2020

Met de aanleg van maar liefst 8.000 FttH-glasvezelaansluitingen in de gemeente Hohe Börde, heeft het Duitse Allinq Networks GmbH opnieuw een prachtopdracht van de Deutsche Glasfaser binnengesleept. In het uitgestrekte gebied van de deelstaat Saksen-Anhalt legden zij al eerder een omvangrijk glasvezelnetwerk aan. Met deze mooie vervolgopdracht bewijzen ze destijds goed werk te hebben geleverd!

1 Gigabit per seconde

De gemeente Hohe Börde omvat dertien kleine plaatsen langs de A2. Met de komst van het nieuwe glasvezelnet, kunnen de bewoners van deze regio een internetabonnement met een internetsnelheid van 1 Gigabit per seconde afsluiten; flink sneller dan ze momenteel gewend zijn.

 

Meters maken met de Allinq-ploegmethode

Om de uitgestrekte tracés tussen de woningen te doorkruizen, werd de inmiddels bekende Allinq-ploegmethode ingezet. Met de ploeg wordt de grond gespleten (het grondverdringingsprincipe), de kabel gelegd en de geul weer gesloten. Zo is een gedeelte van de backbone met een korte doorlooptijd gerealiseerd. Ook in aankomende projecten wordt bekeken of dit stukje technisch Allinq-vernuft gebruikt kan worden.

 

Het belang van goed internet

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat ook veel van onze Oosterburen thuis werken. Dat vraagt om een goede, snelle internetverbinding. Het is nu dan ook belangrijker dan ooit om de vaart voor de uitrol van glasvezelaansluitingen erin te houden. De opdrachtgevers en het ministerie ondersteunen die visie, zodat Allinq ook in Duitsland ruim baan heeft om mensen met een vitale telecominfrastructuur met elkaar te verbinden. De verwachting is om eind 2020 ruim onderweg te zijn met de civiele aanleg van de glasvezeluitrol in de gemeente Hohe Börde.