Allinq investeert in de start up WeCity

19 oktober 2021

WeCity, een onafhankelijk bedrijf dat Smart City oplossingen biedt in de openbare ruimte, heeft vandaag aangekondigd dat zij een nieuwe deelnemende partner heeft  gevonden in de aandeelhouder Allinq.

WeCity – Build Smarter

Steden streven naar een duurzame, leefbare en inclusieve omgeving voor hun inwoners, bedrijven en bezoekers. Technologie en data kunnen daar bij helpen. De toepassing van digitale oplossingen in de openbare ruimte, zoals sensoren en data die daarmee verzameld wordt, worden steeds complexer en vraagt om steeds meer samenwerking. Er is niet meer één partij die alles kan. WeCity is een regisseur voor slimme infrastructuur en maakt zich hard voor een bredere en betere samenwerking tussen markt en overheid. Aan de hand van een catalogus en een service portal biedt en beheert WeCity verschillende Smart City oplossingen.

De lancering van WeCity op 15 juni 2021 werd geïnitieerd door Strukton Civiel B.V. Het infrabedrijf ziet dat de vraag naar digitale oplossingen in de infrastructuur toeneemt. “De vraag is dan of je deze kennis en kunde zelf intern gaat ontwikkelen of dat je succesvoller bent als je dit samen met de markt ontwikkelt in een onafhankelijk initiatief. Wij hebben voor het laatste gekozen,” aldus Eric van Roekel, Directeur bij Strukton Civiel.

De Allinq Group, één van de grootste specialisten in het beheer en onderhoud van telecominfrastructuur in Nederland en elders in Europa, onderschrijft deze visie. Het bedrijf is zelf al actief met IoT en digital twins en zet krachtig in op innovatie. “Wij geloven in de samenwerking en versterken met deze investering onze positie in slimme steden” zegt Wim Beukers, CEO van Allinq.

De twee aandeelhouders van WeCity: Strukton Civiel (Erik van Roekel) en Allinq (Wim Beukers).

Het doel van WeCity is om echt een marktinitiatief te worden, met meerdere bedrijven als aandeelhouder. Annemarie Boereboom, CCO van WeCity geeft aan: “We moeten allemaal de slag naar digitalisatie maken, het is dan veel logischer om de investeringen en kennis te bundelen in plaats van allemaal hetzelfde te ontwikkelen”.

Om al die verschillende oplossingen en expertises samen te brengen werkt WeCity samen met verschillende marktpartijen. Iedereen die een slimme oplossing heeft voor de openbare ruimte kan zich aanmelden als partner van WeCity. Wel gelden er een aantal voorwaarden. Alle oplossingen moeten voldoen aan een set van criteria op het gebied van open standaarden, privacy, en transparantie. “Juist door aan de voorkant heldere afspraken te maken over openheid en interoperabiliteit, bieden we klanten een grote mate van flexibiliteit en keuzevrijheid in mogelijke oplossingen, aldus Arjen Hof CTO van WeCity.

Inmiddels hebben verschillende klanten WeCity al weten te vinden en zijn er al tientallen partners aangesloten bij WeCity. Meer informatie is te vinden op www.wecity.nl