Allinq in de top 10 enablers in digitale transformatie 2022

24 maart 2022

Dat Allinq niet alleen meer netwerkaanleg verzorgt, maar transformeerde tot een volwaardige digitale dienstverlener die impact genereert op de business van de klant, is niet onopgemerkt gebleven. In een grootschalig onderzoek van MT/Sprout naar de stand van de digitale transformatie in het Nederlandse bedrijfsleven, staat Allinq in de top 10 in de categorie infrastructuur, netwerken en netwerkbeheer.

De resultaten van dit onderzoek zijn door MT/Sprout gebundeld in de DX300-gids. Een gids die antwoord geeft op de vraag welke organisaties en sectoren vooroplopen in digitale transformatie én welke dienstverleners zakelijke beslissers aanbevelen om te helpen bij het digitaal volwassen maken van organisaties.

Van aannemer naar digitale dienstverlener

Allinq is één van die dienstverleners die helpen bij de digitale transformatie in Nederland. De gids noteerde ons op plek 9 in de categorie infrastructuur, netwerken en netwerkbeheer. Op samenwerking en expertise scoren we 4 van de 5 sterren. Op kwaliteit en resultaat 3 sterren. Een mooie score én ruimte voor verbetering; wat past bij onze drijfveer om het iedere dag een stap beter te doen.

Voortdurend bezig met meerwaarde creëren

In een drie pagina tellend interview vertelt CEO Wim Beukers wat ons hiertoe beweegt en hoe wij erop gefocust zijn een meerwaarde te creëren voor onze klanten. Bijvoorbeeld met onze innovaties zoals de hoogbouwplug, die in Allinq Lab ontwikkeld is. Het uitrollen van glasvezel in hoogbouw is complex en tijdrovend. Met de hoogbouwplug is dat verleden tijd. “De bekabeling leiden we via een gootje langs de buitenmuur. De intelligente kop brengen we in de binnenmuur van elk appartement aan. Als een bewoner glasvezel wil, traceert detectieapparatuur de exacte locatie van de kop. Zo is men bij het aansluiten veel minder afhankelijk van de aanwezigheid van bewoners.”

Digital twins

Ook vertelt hij over de modelleringstechniek en de mogelijkheden die het biedt. “Met modellering, waarbij we scantechnieken en drones inzetten, maken we een digitale kopie van een gebouw of object. Zo kunnen we bijvoorbeeld een zendmast tot in detail weergeven op het scherm.” Als masten veranderen of groter moeten worden, geeft de digital twin binnen no time uitsluitsel of een aangepaste mast mogelijk is. Dit biedt eigenaren van assets – want dit kan bij een legio aan objecten – veel informatie die zij op vele manieren kunnen gebruiken.

Meerdere markten bedienen

Deze innovaties zijn ook toepasbaar in andere markten dan in de telecomsector. Doordat gebouwen een digitaal broertje of zusje hebben, kan een glazenwasserij met één druk op de knop direct zien hoeveel vierkante meter raam een gebouw bevat. Dat scheelt enorm veel rekenwerk voor een offerte.

Je kunt het hele artikel hier nalezen.

Benieuwd of digitalisering voor jouw bedrijf van waarde kan zijn?

Neem contact op met onze business development director Marco Boerman.

m.boerman@allinq.nl
+31653736394