Allinq forsyner Danmark med fibernet!

24 augustus 2019

Allinq forsyner Danmark med fibernet!

Ofwel, we gaan Denemarken verglazen! Deze week werd de handtekening gezet onder Allinq Denmark. Na Nederland en Duitsland, gaat Allinq nu ook Denemarken voorzien van hoogwaardige Fiber to the Home-netwerken. We hebben er zin in om er samen met onze Deense partners stevig de schouders onder te zetten!

Vertrouwen in Allinq

Ongeveer de helft van de 2,7 miljoen Deense huishoudens beschikt momenteel over een glasvezelverbinding die door een van de vele lokale energiebedrijven werd aangelegd. Het Deense glasvezelnet is daardoor zeer versnipperd.

In Nederland, waar Allinq een groot deel van het net realiseerde, is glasvezel centraler georganiseerd. Al eerder werd onze procesmatige expertise die we daarbij opdeden al ingeroepen in Duitsland, waar men ook kampt met versnipperde netten.

Nu volgt een grote Deense netwerkbeheerder. Daar zijn we ontzettend trots op. Twee Allinq’ers; Wilfred de Wildt en Gerrit Schouten vertrekken naar Denemarken om het bedrijf in drie jaar tijd met de bekende Allinq-flow op te zetten.

 

De Allinq-vibe naar Denemarken

Wilfred de Wildt, per vandaag managing director Allinq Denmark: “In Denemarken hebben ze gezien hoe we bij Allinq omgaan met onze klanten: als partner. Ook daar hebben ze behoefte aan een partner die ze ontzorgt en helpt bij het invullen van de ambitie. Het gaat dus niet alleen over handjes, maar ook over de manier waarop we samenwerken.” Samen met Gerrit, die Wilfred met zijn jarenlange Allinq-ervaring zal ondersteunen, worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor een pilotproject van 1.500 tot 2.000 Deense woningen. Met dit project als basis, raakt Allinq Denmark vertrouwd met de Deense spelregels en cultuur. Wilfred: “We verwachten een mooie toekomst in Denemarken. Beginnend met FttH, maar we willen ze met al hun telecomproducten gaan helpen.”

In Denemarken hebben ze gezien hoe we bij Allinq omgaan met onze klanten: als partner. Ook daar hebben ze behoefte aan een partner die ze ontzorgt en helpt bij het invullen van de ambitie."

Wilfred de Wildt, managing director Allinq Denmark