3D-modellen voor Amerikaanse engineer op afstand

2 november 2020

Om haar kennis te verbreden en inspirerende nieuwe connecties te leggen, bezoekt Allinq Insite regelmatig internationale beurzen. Zo kwam het bedrijf nét voor het corona-tijdperk in contact met het Amerikaanse bedrijf Ehresmann Engineering. De gedeelde passie in het scannen met drones en het modelleren voor intelligente datacollectie resulteerde inmiddels in een grensoverschrijdende samenwerking tussen de beide bedrijven.

Ehresmann Engineering USA

Ehresmann Engineering is een Amerikaans familiebedrijf dat zich al sinds 1983 richt op engineering, advies en fabricage van hoogwaardige communicatiemasten. Het bedrijf zet haar expertise in voor masteigenaren, telecombedrijven, energiebedrijven en zelfs grensbewaking. In haar veertigjarig bestaan, is Ehresmann Engineering specialist geworden in locatieopnames, antenne- en mastafstellingen, constructieberekeningen en datacollectie door middel van scanning met drones en modellering. Vooral door die laatste expertise, was er direct een klik met het team van Allinq Insite. Want waar passies elkaar vinden; kunnen mooie dingen ontstaan!

Engineering op afstand

Door de grote reisafstanden is het in Amerika bijzonder kostbaar om steeds een engineer naar een project te sturen om er een locatieopname te doen; zeker als dat door incomplete registraties vaak herhaald moet worden. Ehresmann Engineering was daarom al jaren op zoek naar een manier om engineering en constructieberekeningen van masten op afstand uit te voeren. Uit een enthousiaste demonstratie van Allinq Insite bleek dat het Nederlandse bedrijf precies de oplossing bood waar het Amerikaanse bedrijf al lange tijd naar zocht.

 

Aan de slag na een geslaagde pilot

Met een scannauwkeurigheid tot wel 1 mm kan het team van Allinq Insite zeer gedetailleerde 3D modellen maken. Met deze nauwkeurigheid kan Ehresmann Engineering haar constructieberekeningen nu wél op afstand uitvoeren en daarmee veel reiskosten besparen. Om dit te bewijzen, zette Allinq Insite de aangeleverde dronefoto’s van een zeer complex antenneplatform met apparatuur en feeders om in een gedetailleerd, waarheidsgetrouw model. Uit dit hoogwaardige bewijs, bleek dat de oplossing waarnaar Ehresmann Engineering zocht in Nederland al voorhanden was. Het enthousiasme daarover, mondde recent uit in een ondertekend contract voor een grensoverschrijdende samenwerking. Een inspirerende samenwerking waarin onze gedeelde passie voor intelligente datacollectie elkaar hopelijk vele jaren zal blijven vinden!

>> www.allinqinsite.com